Počasí dnes23 °C, zítra17 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Cyklista nezvládl obtížný terén, vážně si poranil hlavu a krční páteř

Černý Trail Baron na Klínovci má na svědomí dalšího zraněného cyklistu. Tentokrát přecenil své schopnosti biker, který ani neměl dostatečné vybavení, které doporučuje provozovatel areálu. Celý zásah byl pro záchranáře o to komplikovanější, protože se jednalo o špatně přístupný terén.

Další cyklista, který neodhadl své síly a spadl na čtvrtém úseku trailu Baron, který je pro vozidla Horské služby nedostupný. Do akce proto musel speciální takzvaný rakouský vozík (lehátko s kolem).

Po příchodu na místo záchranáři zjistili, že se jedná o velmi závažné, masivně krvácející poranění v oblasti obličeje, otřes mozku a podezření na poranění krční páteře. Bikera ošetřili, zafixovali do vakuové matrace a šetrně transportovali na rakouském vozíku k připravenému autu,“ stojí ve zprávě Horské služby.

Zraněného cyklistu převezli na místo předání, kde lékař rozhodl o leteckém transportu do nemocnice. Šlo o velmi složitý zásah, zraněný přes svá poranění nebyl schopný spolupráce, byl dezorientovaný a chvíli se snažil záchranářům dokonce bránit.

Pravděpodobně ani neměl potřebné zkušenosti ke sjezdu obtížného trailu a to nejdůležitější, neměl ani povinné vybavení. Dle doporučení provozovatele by měl být na tento trail vyšší obtížnosti vybaven přilbou s neodjímatelným chráničem brady, ochranou páteře, kolen a rukou. V tomto nešťastném případě měl bohužel biker pouze tzv. "in-line" helmu a nedostatečné další ochranné prostředky, čímž hazardoval s vlastním životem,“ dodává Horská služba na svém webu.

Ohodnoť článek

Foto Horská služba

Štítky nehoda, cyklista, Klínovec, úraz, zásah, Trail Baron, horská služba, terén

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklista nezvládl obtížný terén, vážně si poranil hlavu a krční páteř  |  Zprávy  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.