Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opravu druhého Antonínského mostu zaplatí ministerstvo financí

Město Sokolov dlouho hledalo cestu jak opravit druhý takzvaný Antonínský most. Ten první totiž rekonstruovalo z vlastních peněz, což bylo velmi nákladné. Podle místostarosty města Jana Picky (nez.) to bylo ale nutné udělat, protože most byl v havarijním stavu.

„Rekonstrukce probíhala v roce 2017 a město za ni zaplatilo dvanáct milionů korun. Byl tam ale problém s vodou, která stékala na troleje pod mostem. České dráhy nám hrozily, že pokud dojde k problému a odstávce tratě, bude muset město zaplatit pokutu až jeden milion korun za každý den výpadku provozu na trati, což jsme samozřejmě nechtěli riskovat,“ vysvětluje Jan Picka.

Město proto muselo jednat a nemělo příliš času na hledání možných dotačních titulů. U druhého mostu, který rovněž potřebuje opravit je ale situace jiná. Tady se městu podařilo uzavřít dohodu s ministerstvem financí, které náklady uhradí.

„Máme slíbeno, že na rekonstrukci tohoto mostu, který vede přes řeku Ohři, dostaneme 28 milionů korun z takzvaného fondu ekomiliardy a tím pádem bude oprava mostu zaplacená celá z externích peněz,“ dodal místostarosta s tím, že rekonstrukce druhého Antonínského mostu by měla začít v roce 2022.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto facebook.com

Štítky rekonstrukce, Antonínský mkst, dotace, Sokolov, doprava, Ministerstvo financí České republiky, Jan Picka, České dráhy, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravu druhého Antonínského mostu zaplatí ministerstvo financí  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.