Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

V místě bývalých kasáren se budou stavět rodinné domky

Vedení Sokolova každoročně tipuje lokality, které by bylo možné využít jako parcely pro rodinné domy. V plánu je výstavba v Roháčově ulici a v úvahu připadá i lokalita Jižní lom. Město chce parcely zasíťovat a poté prodat obálkovou metodou.

„Předpokládáme, že v Roháčově ulici, kde bývala kasárna, vznikne jedenáct rodinných domů. Pozemek rozparcelujeme a poté vypíšeme výběrové řízení na vybudování inženýrských sítí, příjezdové komunikace a veřejného osvětlení. Máme na tuto akci přislíbenu dotaci z ministerstva pro místní rozvoj ve výši osmdesát tisíc korun na jednu parcelu, celkem tedy necelých devět set tisíc korun,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez).

Zasíťované pozemky chce město nabídnout k prodeji obálkovou metodou. Tu používá v těchto případech běžně a letos se takto v Sokolově soutěží o tři parcely v ulici Karla Čapka. Ty v ulici Roháčova, by měly být připraveny na podzim příštího roku.

„Máme v úmyslu připravit i další parcely. Větší množství se nabízí v lokalitě Jižní lom. Musíme se ale pohybovat mimo zátopové území. Nicméně tady určitý prostor je. Chceme ale počkat na dotace, abychom ušetřili co nejvíce peněz,“ dodal místostarosta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky rodinné domy, parcely, inženýrské sítě, dotace, Sokolov, pozemek, rodinný dům, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Jan Picka, Karel Čapek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V místě bývalých kasáren se budou stavět rodinné domky  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.