Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Železniční depo v Sokolově může být prostorem pro podnikání

Bývalý areál železničního depa v Sokolově má šanci se stát prostorem pro podnikání. Ministerstvo pro místní rozvoj v rámci projektu Restart vyzvalo Karlovarský kraj, aby vybral jeden objekt, který může získat finanční prostředky na svojí obnovu. Informoval o tom hejtman Petr Kubis (ANO). Záměrem Sokolova je v areálu vybudovat prostory pro rozvoj podnikání a parkoviště.

"Návrh projednalo zastupitelstvo a my budeme jednat dál, jaké jsou tam možnosti. Ten, kdo se přihlásí, může dostat dotaci 85 procent, kdy výše je stanovena na maximální hodnotu dvou milionů korun na zpracování studie proveditelnosti," řekl Petr Kubis.

Podle místostarosty Sokolova Jana Picky (nez.) město v současné době v areálu připravuje parkoviště pro osobní auta. Radnice tam chce postavit i parkoviště pro autobusy, protože areál sousedí s autobusovým nádražím.

Volné prostranství chce vedení města využít i pro stavbu dvou až tří průmyslových hal pro malovýrobu. Jedna hala by mohla patřit Sokolovské bytové. Místo by zde mohli najít i zaměstnanci chráněných dílen, kteří nyní sídlí v nevyhovujících prostorech. Mohly by zde vzniknout i skladové prostory, které by město pronajímalo.

Areál bývalého železničního depa město získalo v letech 2015 a 2018 za 4,4 milionu korun. Má rozlohu kolem 3,9 hektaru a jsou v něm dvě desítky nadzemních i podzemních staveb. Některé objekty už město nechalo zbourat.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, stavby, Sokolov, Karlovarský kraj, podnikání, Petr Kubis, ANO 2011, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, Jan Picka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Železniční depo v Sokolově může být prostorem pro podnikání  |  Sokolovsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.