Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Výše nájmu za nově zrekonstruovaný byt se bude soutěžit obálkovou metodou

Město Ostrov má nyní ve svém fondu zhruba osm set bytových jednotek. Patří k největším majitelům bytů v Karlovarském kraji. Pokud se některý z městských bytů uvolní, vedení radnice se ho snaží zrekonstruovat a poté opět nabídnout k pronájmu.

„Právě rekonstrukce bytů jsou ale finančně dosti nákladné. Opravujeme prakticky celý byt včetně bytového jádra, rozvodů, podlah, zárubní a tak podobně,“ vysvětluje Jitka Samáková (ANO), místostarostka města.

Rekonstrukce bytů hradí město ze svého rozpočtu a právě jejich finanční náročnost přiměla vedení radnice ke změně způsobu jejich pronájmu.

„Dosud byly byty přidělovány dle pořadníků. Rada města ale rozhodla o změně a plně zrekonstruované byty budou přidělovány podle nově schválených zásad,“ sdělil vedoucí odboru kanceláře starosty města Jiří Jiránek s tím, že si vedení radnice od tohoto kroku slibuje zvýšení příjmu za pronájem bytů.

Získané finanční prostředky budou opět investovány, a to jak do běžných oprav, tak do celkových rekonstrukcí bytů. Dle nových zásad bude nájemce vybrán pomocí výběrového řízení zahájeného vyvěšením Oznámení o zahájení výběrového řízení na úřední desce MÚ a zveřejněním na webových stránkách.

„Půjde o takzvanou obálkovou metodu, kdy zájemci budou nabízet výši nájmu, kterou jsou ochotni hradit za 1m²,“ doplnila místostarostka města s tím, že nabízená cena nesmí být nižší než 80 Kč.

Za předpokladu, že žadatelé splní všechny stanovené podmínky, se pořadí nabídek žadatelů stanoví tak, že se na prvním místě umístí nejvyšší nabídka za 1 m² podlahové plochy bytu (v případě rovnosti nabídek má přednost žádost s dřívějším datem a časem podání). Konečné rozhodnutí o určení nájemce vzešlého z výběrového řízení vydá rada města svým usnesením.

„Výběrového řízení se budou moci zúčastnit žadatelé, kteří již mají podánu žádost o přidělení bytu a jsou zařazeni v pořadníku na byt stejně jako ti, kteří v žádném pořadníku zařazeni nejsou. Současné pořadníky nebudou v tomto nijak zohledňovány a zůstávají v platnosti i nadále, ovšem bez výběrového řízení bude žadatelům z pořadníku nabídnut vždy pouze byt, který neprošel celkovou rekonstrukcí,“ doplnil Jiří Jiránek.

Celé znění Zásad pro pronajímání plně zrekonstruovaných bytů v majetku města Ostrov je zveřejněno na webových stránkách města.

„V listinné podobě jsou zásady k dispozici na Odboru majetku a investic,“ uzavřela Jitka Samáková.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky rekonstrukce, pravidla, obálková metoda, nájemné, Ostrov, Karlovarský kraj, radnice, výběrové řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výše nájmu za nově zrekonstruovaný byt se bude soutěžit obálkovou metodou  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.