Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Stavba nového Dvorského mostu letos nezačne, dodavatele i cenu díla by ale radnice znát měla

Rada města Karlovy Vary schválila způsob zadání veřejné zakázky na demolici starého a stavbu nového mostu přes řeku Ohři. Ta bude zadána takzvaným „žlutým fidicem“ s tím, že byla stanovena tři hodnotící kritéria – nabídková cena stavby, doba samotné stavby a kvalita a složení týmu.

„Základním hodnotícím kritériem je samozřejmě ekonomická výhodnost nabídky. I proto se město vydává cestou takzvaného žlutého fidicu, který by měl být časově i ekonomicky nejvýhodnější,“ popisuje mluvčí karlovarského magistrátu Helena Kyselá.

Zmiňovaný žlutý fidic je systém zadání zakázky, kde vše realizuje vítězný subjekt, tedy projekt, demolici stávajícího přemostění a stavbu nového mostu. Z pohledu zadavatele je v tomto postupu vyšší míra vstupních rizik, neboť například nezná projektové řešení, ale většinou je časově i ekonomicky daleko výhodnější než standardně zadávaná zakázka podle projektové dokumentace.

„Tímto způsobem byl v Karlových Varech postaven Doubský most a myslím si, že to byl správný postup. Navíc tento postup běžně používají i velcí veřejní zadavatelé v České republice jako je Ředitelství silnic a dálnic, Stavby železnic a další,“ uvedl náměstek karlovarské primátorky Petr Bursík (ODS).

Lhůta pro podání nabídek pro realizaci stavby nového Dvorského mostu je do 16. listopadu letošního roku. V rozpočtu města je na tuto stavbu alokováno 120 milionů korun.

„Předpokládáme, že bychom na přelomu roku měli mít podepsanou smlouvu s dodavatelem. Očekávaná doba stavby nového Dvorského mostu je 52 týdnů,“ dodala mluvčí magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky stavba, nový most, žlutý fidic, Karlovy Vary, Ohře, ODS, Ředitelství silnic a dálnic, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nového Dvorského mostu letos nezačne, dodavatele i cenu díla by ale radnice znát měla  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.