Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Karlovy Vary budou partnerem aplikace Záchranka

Město Karlovy Vary se stane dalším partnerským městem aplikace Záchranka. Obyvatelé i návštěvníci města by tak mohli postupně získat přístup k informacím při mimořádných událostech nebo možnost využít pokročilé funkce aplikace, řekl náměstek primátorky města Tomáš Trtek (ANO).

"Například v rámci zpráv, které jsou součástí aplikace, při různých krizových situacích, které se stanou ve městě, jsme schopni přes aplikaci poslat zprávu, že se něco děje. A to nejen těm, kteří mají aktivovanou oblast Karlovy Vary, ale i těm, kteří se budou nacházet v naší oblasti," popsal jednu z možností Tomáš Trtek. Aplikace také nově umožňuje i přímý videopřenos z místa neštěstí na dispečink záchranářů.

Partnerství vzniklo v rámci spolupráce města a společnosti Vodafone na budování nové 5G sítě. Karlovy Vary jsou jedním z pilotních měst, kde by se nová technologie měla začít zkoušet a využívat.

Podle náměstka město už předložilo seznam projektů, které by mohly využívat nových možností sítí 5G na ministerstvo pro místní rozvoj. Jsou v něm například projekty využití sítě v dopravě ve městě, v oblasti bezpečnosti, navigace ve městě nebo například telemedicíny.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, zdraví, komunikace, K.Vary, Karlovy Vary, ANO 2011, Vodafone, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovy Vary budou partnerem aplikace Záchranka  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.