Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První etapa rekonstrukce koupaliště v Ostrově jde do finále

Dětské bazénky budou v příštích dnech napuštěny a zkoušeny v testovacím režimu. Oblíbené koupaliště by se mohlo otevřít už 8. června. Po skončení plavecké sezony je plánováno zahájení rekonstrukce velkého bazénu, jehož studie už je hotová.

„Výměna dětských bazénků je těsně před dokončením. Na koupališti byly osazeny dvě nové nerezové vany a nyní se vše připravuje na zkušební provoz, který má být spuštěn na konci května,“ uvedl místostarosta Ostrova Marek Poledníček.

Náklady na první etapu rekonstrukce koupaliště přesáhnou patnáct milionů korun, neboť došlo k navýšení nákladů o zhruba půl milionu korun. Nejdražší položkou vícenákladů je nové oplocení bazénků, se kterým nebylo v projektu počítáno.

„Další položkou, která stavbu o něco prodražila, je digitalizace řídící jednotky systému bazénové technologie, kterou bude nově provozovatel koupaliště ovládat pomocí tabletu,“ pokračuje dále místostarosta s tím, že automaticky bude v bazénkách i měřena teplota, která bude zobrazována u vstupu na koupaliště i na jeho webových stránkách.

Děti se navíc mohou těšit na nové herní prvky, hříbek a skluzavku. A plavci na rekonstrukci velkého bazénu, která by mohla začít po skončení této sezony.

„Máme již hotovou studii a nyní se kreslí projekt. Počítáme s tím, že velký bazén bude rozdělen do několika částí. Chceme mít klasickou pětadvacítku pro plavce, prostor pro relaxaci, zábavu pro mladé a dojezdovou plochu nového tobogánu,“ doplňuje Marek Poledníček.

Vedení města by rádo po prázdninách vypsalo výběrového řízení na zhotovitele přestavby velkého bazénu a připravilo podklady pro poslední zamýšlenou etapu. Ta se bude týkat zchátralé budovy nad bazénem, která by měla být zbourána. Na jejím místě by pak měla vyrůst nová správní budova se saunou, občerstvením a zázemím pro personál.

„Vše bychom chtěli mít hotovo v roce 2022,“ dodal starosta města Jan Bureš.

Koupaliště v Ostrově je provozováno na základě mandátní smlouvy. Provozovatel dostává z městského rozpočtu dotaci 900 000 korun a má smlouvu na dobu neurčitou.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky koupaliště, Ostrov, novinky, Karlovarský kraj, rekonstrukce, bazén, Marek Poledníček, Jan Bureš

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První etapa rekonstrukce koupaliště v Ostrově jde do finále  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.