Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ostrov letos nebude realizovat investiční akce v hodnotě 27 milionů korun

Město sice vloni skončilo hospodaření s vysokým přebytkem, peníze ale chce ušetřit a plánované investice posune do příštího roku. Podle predikce ministerstva financí přijde letos město v příjmech minimálně o třiadvacet milion korun. Důvodem je samozřejmě epidemie nemoci COVID-19.

„Závěrečný účet našeho města za loňský rok byl 108 milionů korun v plusu,“ uvedl starosta města Jan Bureš.

Důvodem kladného hospodaření byly hlavně vyšší daň z příjmu, ze které město inkasovalo o 13 milion více než se očekávalo. Další sedm milionů korun navíc bylo za místní poplatky.

„Na kladném výsledku se podepsal i fakt, že jsme nerealizovali všechny plánované investiční akce. Ty jsme ale už zapracovali do rozpočtu letošního, který ale určitě zkomplikuje epidemie koronaviru,“ pokračuje dále starosta.

Vedení města se proto rozhodlo seškrtat investiční akce, které ještě nebyly ve fázi vyhlášeného nebo skončeného výběrového řízení.

Snížili jsme odhad příjmů o 27 milionů a posunul investice o 27 milionů. Z akcí, které jsme odsunuly je to hlavně stavba nové hasičské zbrojnice, která letos nezačne, dále nebudeme kupovat pozemky na zvažovanou novou zahrádkářskou kolonii. Podařilo se nám navíc ušetřit čtyři miliony korun při výběrovém řízení na parkovací místa v Jáchymovské ulici. Dále letos nebudeme projektovat novou halu u gymnázia a realizovat se zatím nebude ani památník politickým vězňům,“ vyjmenoval Jan Bureš část z odložených investičních akcí.

Mezi akcemi, které letos naopak budou pokračovat nebo budou dokončeny, zmínil například rekonstrukci domu kultury nebo nové bazénky na místním koupališti.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky investice, závěrečný účet, Ostrov, škrty, Karlovarský kraj, Jan Bureš, pandemie covidu-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov letos nebude realizovat investiční akce v hodnotě 27 milionů korun  |  Karlovarsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.