Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Krajská dotace zabrala. Cheb dostane nové zubaře

Důvod k radost mají v Chebu, do kterého se podařilo přivést dva nové zubní speciality. Ve městě, v němž je dlouhodobě problém s nedostatkem zdravotnických specialistů, přichází dva noví absolventi zubařiny. Nováčky přilákala i štědrá dotace kraje.

Karlovský kraj dlouhodobě řeší nedostatek kvalifikovaných pracovníků ve zdravotnických službách. V poslední době proto přichází s několika dotačními programy, jimiž lákají profesionály na peníze i další materiální výdobytky. Nyní dotace zabrala. Do Chebu přichází noví zubaři čerstvě po škole.

„Na rozdíl od lékařů, kteří musí absolvovat takzvané specializační vzdělávání, neboli atestaci, mohou zubaři po ukončení vysoké školy již samostatně pracovat. V praxi to ale funguje tak, že se nejprve nechají zaměstnat v některé ze zubních ordinacích, kde získají potřebnou praxi, a až poté si otevírají vlastní pracoviště. V této souvislosti jsem nesmírně rád, že se nám do regionu podaří přivést další absolventy zubního lékařství. O motivační příspěvky si zažádala společnost Fitdent z Chebu, která od září zaměstná dva nové zubaře. Podpora bude schválena na jednání zastupitelstva 11. září,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek (za STAN).

Úřad přispívá absolventovi měsíčně částkou 10 tisíc korun. Zároveň stejnou sumou dává i školiteli, který poskytuje v ordinaci odbornou praxi. „Finanční podpora je poskytována oběma subjektům po dobu trvání praxe, a to maximálně po dobu dvou let. Podmínkou smluvního vztahu je, že absolvent zůstane po absolvování praxe pracovat v našem regionu jako zubní lékař minimálně další tři roky. V součtu tak působí v našem regionu alespoň pět let,“ dodala Veronika Svobodová z tiskového odboru Karlovarského kraje. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Cheb, Karlovarský, Dotace, Lékaři, Zubaři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská dotace zabrala. Cheb dostane nové zubaře  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.