Počasí dnes21 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Šance Chebského hradu se nejspíš v příštím roce dočkají opravy

Hradní šance jsou od loňského roku uzavřeny, nicméně příští rok už by se mohlo začít pracovat na jejich opravě. Hotova je již architektonická studie navrhovaných úprav a nyní se začíná zpracovávat projektová dokumentace. Informovala o tom mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Oprava šancí Chebského hradu, které jsou od loňského roku uzavřeny, by měla proběhnout v příštím roce. Vedle rozsáhlých parkových úprav, které mají celý prostor zatraktivnit, se přitom počítá například i s vybudováním nového vstupního objektu do hradního podzemí.

„V letošním roce se na hradě provádí další etapa postupné revitalizace barokního opevnění, která se týká úseku právě pod šancemi. V rámci oprav za téměř 12 milionů korun dochází k výměně cihelné přizdívky opevnění, která byla v tomto úseku v havarijním stavu,“ popsala Liptáková. Součástí je i výměna koruny zdiva za kamenné desky či oprava oplocení na koruně. Další úsek barokního opevnění by se měl rekonstruovat i v příštím roce.

Ohodnoť článek

Foto Hrad Cheb

Štítky Chebský hrad, Šance, opevnění, oprava, rekonstrukce, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šance Chebského hradu se nejspíš v příštím roce dočkají opravy  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.