Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

V Chebu dokončují převzetí sportovišť novou organizací města

Cheb dokončuje přípravy na vznik nové městské organizace, která se bude starat o velká městská sportoviště. Příspěvková organizace Správa sportovišť města Chebu vznikne vyčleněním z městské společnosti Chetes a bude mít stejný rozpočet, jako město dávalo na správu svých sportovišť Chetesu. Nově se bude také starat o areál Lokomotiva, řekl místostarosta Chebu Jiří Černý (VPM).

"Rozpočet pro novou příspěvkovou organizaci bude 23,9 milionu korun. Z toho tři miliony jsou na investiční akce, které je potřeba zajistit pro hladký rozběh této organizace. Zbytek, zhruba 20 milionů je stejná částka, jako dostával Chetes," uvedl Jiří Černý.

Nová městská organizace by měla převzít správu nad areálem Lokomotivy, plaveckým bazénem, zimním stadionem a atletickým areálem na levém břehu Ohře.

Některá sportoviště jsou ale nyní mimo provoz. Město například nechalo vypustit městský bazén. Opakované uzavírání a otevírání podle vládních nařízení nebylo ekonomické. Měsíční náklady na provoz jsou bez ohledu na to, jestli je otevřený, nebo ne, okolo 150.000 korun. Opětovné napuštění vyjde na 60.000 korun.

Naopak ledová plocha na zimním stadionu i venkovní plocha před ním zůstaly i přes vládní opatření v provozu. Rozmrazit led by za současného počasí trvalo až týdny.

Město si od nové organizace slibuje hlavně zefektivnění správy sportovišť. Menší sportoviště chce Cheb i nadále nabízet do správy přímo sportovním klubům.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, správa, sporty, Cheb, sportoviště, Jiří Černý, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu dokončují převzetí sportovišť novou organizací města  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.