Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Zateplení poslední chebské školy vyjde na padesát milionů korun

Složitá a rozlehlá moderní budova z osmdesátých a devadesátých let je v současné době hodně energeticky náročná. Proto si vedení Chebu od zateplení a výměny oken slibuje velké, zejména tepelné úspory.

„Zateplení školy na Zlatém Vrchu jsme připravovali řadu let. Jedná se o velmi finančně náročný projekt, kde jsme čekali na dotační peníze. Ty jsme nyní získali, proto můžeme vše připravit na realizaci,“ sdělil starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM).

V Chebu se jedná o poslední školní budovu, kterou je třeba zateplit. V plánu je nejen oprava pláště, ale i výměna oken, dveří a instalace zařízení na výměnu vzduchu.

„Náklady na tyto práce jsou vyčísleny na padesát milionů korun. Sami z vlastního rozpočtu bychom to nezvládli. Nyní máme dotaci ve výši zhruba padesáti procent, což představuje pětadvacet milionů korun, což je docela zásadní částka,“ doplnil starosta.

Budova školy je velmi rozlehlá a skládá se z několika bloků a spojovacích krčků. „A právě proto se jedná o tak finančně náročný projekt. Předpokládáme ale, že ještě letos vypíšeme veřejnou zakázku na tento projekt a v příštím roce budeme realizovat,“ dodal Antonín Jalovec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky škola, energie, zateplení, dotace, Cheb, peníze, projekt, Zlatý vrch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zateplení poslední chebské školy vyjde na padesát milionů korun  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.