Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Místní atrakce! Chebští čápi letos vyvedli čtyři mladé

Jsou tak populární, že mají i svoje facebookové stránky s tisícovkou fanoušků. Na jejich hnízdo dokonce míří webkamera. To jsou chebští čápi, letos přiletěli poměrně brzo, už v únoru.

Jako na dlani má čapí hnízdo Monika Dohnalová. I proto začala rodinku pozorovat a fotografovat. Letos přiletěl čáp neobvykle brzo, na Mojmíra. I proto mu letos neřeknou jinak.

„Sleduji je od roku 2008, kdy jsem se přistěhovala do bytu, odkud mám hnízdo čápů přímo naproti. V roce 2010 jsme jim založila facebookovou skupinu Chebští čápi. Tam přikládám fotografie a videa ze života čapí rodinky,“ popisuje Monika Dohnalová.

Z okna své kuchyně má vynikající výhled. Přesto někdy vyleze i na střechu domu, aby přeci jen ulovila lepší snímek. „Vloni jsme bohužel neměli ani jedno mladé, čápice seděla sice na vejcích až skoro do srpna, ale nic se nevylíhlo. Letos máme plné hnízdo, čtyři mladí čápi, kteří jsou již velcí jako jejich rodiče,“ dodává Dohnalová.

Podle ní zatím mláďata posilují křídla a poskakují na hnízdě, čímž se připravují na svůj první let. Rodinku čápů na komíně u Hypernovy je možné sledovat i přes webkameru, kterou zřizuje město Cheb. Pokud chcete rodinku vidět, stačí klinout ZDE.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook / Chebští čápi

Štítky čáp, komín, Cheb, mláďata, hnízdo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Místní atrakce! Chebští čápi letos vyvedli čtyři mladé  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.