Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Opuštěná kasárna nabízí město Cheb developerům, fronta zájemců se ale nečeká

Zlatý vrch v Chebu je velmi rozsáhlou a na první pohled zajímavou lokalitou. Podle radních se ale jedná o vcelku složité území, kam bude třeba nainvestovat mnoho stovek milionů korun. Město je ale připraveno vyjít případnému zájemci maximálně vstříc.

„Naším záměrem je prodat území na levém břehu Ohře a zajistit tak rozvoj této lokality. Víme ale, že to bude obrovsky náročné. Když jsme si nechávali dělat kalkulaci na možné zasíťování pozemků a stavbu komunikací, vycházelo to někde kolem 150 až 200 milionů korun,“ uvedl místostarosta Chebu Miroslav Plevný s tím, že takové peníze město samozřejmě v rozpočtu nemá.

Proto se vedení města rozhodlo zjistit, zda by se našel velký investor, pro kterého by byla tato lokalita zajímavá. „Napadají nás samozřejmě možnosti využití lokality například na bytovou výstavbu v souvislosti se vznikem průmyslového parku II, kde vznikne mnoho pracovních míst a některé další možnosti využití,“ pokračuje místostarosta.

Město ale zatím není ve fázi, kdy by bylo ochotno lokalitu přenechat zdarma oproti garantovanému rozvoji území. „Chceme minimálně 350 korun za metr čtvereční a samozřejmě smysluplnou studii nebo záměr. Jakousi veřejnou soutěž vyhlásíme co nejrychleji a necháme případným zájemcům pět měsíců na zpracování studie. Není ale vůbec jisté, že se někdo o toto území bude hlásit,“ doplnil starosta města Antonín Jalovec.

Dalším problémem může být podle Jalovce i snaha Chebu být jakýmsi kontrolorem a mít právo mluvit do toho, co na místě bývalých kasáren vznikne.

„Pokud se ale najde někdo, kdo to bude myslet vážně, určitě jsme připraveni a ochotni mu maximálně vyjít vstříc. My bychom byli rádi, kdyby toto území sloužilo k bydlení a byly tam postaveny bytové a rodinné domy. Ale třeba přijde někdo, kdo nás nadchne úplně jinou myšlenkou a pokud ji zastupitelé odsouhlasí, určitě změna možná je,“ dodal starosta s tím, že do konce roku bude mít město jasno v tom, jestli o lokalitu má někdo zájem nebo ne.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky Zlatý vrch, kasárna studie, developer, Cheb, investice, Miroslav Plevný, Ohře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opuštěná kasárna nabízí město Cheb developerům, fronta zájemců se ale nečeká  |  Chebsko  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.