Počasí dnes24 °C, zítra28 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Koupaliště v Karlovarském kraji mají zatím vhodnou vodu ke koupání. Malé znečištění má přehradě Jesenice

Voda v přírodních koupalištích v Karlovarském kraji je na začátku července většinou vhodná ke koupání. Mírné znečištění zjistili hygienici jen u hráze přehrady Jesenice na Chebsku. Ostatní kontrolovaná místa mají vodu na stupni jedna z pětistupňové škály. Vyplývá to z aktuálních výsledků odběrů vzorků Krajské hygienické stanice.

Tento týden hygienici odebírali vzorky vody na třech místech na přehradě Jesenici na Chebsku. V lokalitách Dřenice a kemp Václav je podle vyhodnocených vzorků voda na stupni jedna. V lokalitě Rybářská bašta u hráze jesenické přehrady hygienici naměřili stupeň dva.

Minulý týden hygienici odebírali vzorky na Velké Anně v Novém Sedle na Sokolovsku a v Toužimi, kde byla kvalita vody mírně zhoršená, a ve Velkém Rybníku u Hroznětína na Karlovarsku. Tam byla kvalita vody zhoršená. Ve Velkém Rybníku je voda nevhodná ke koupání každoročně už od počátku sezony. Dále minulý týden hygienici testovali vodu na karlovarském koupališti Rolava a na sokolovském koupališti Michal. U obou hojně navštěvovaných koupališť byla kvalita vody na nejlepším stupni jedna. V areálu koupaliště Rolava je stanové městečko návštěvníků Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky kvalita vody, čistota vody, koupání, koupaliště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koupaliště v Karlovarském kraji mají zatím vhodnou vodu ke koupání. Malé znečištění má přehradě Jesenice  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.