Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Kraj daroval turistům 2,7 milionů korun, rozdávat bude další peníze

Karlovarský kraj se v minulém roce rozhodl podporovat ubytování v ubytovacích zařízeních na území svého regionu. Program vyvolal velký zájem turistů a návštěvníků, kteří si rozdělili téměř celé vyčleněné tři miliony korun. Podle náměstka hejtmana Vojtěcha Franty (Piráti) bude program pokračovat i v letošním roce.

„Z připravených tří milionů korun stihli i přes nepříznivou pandemickou situaci zájemci vyčerpat od října do prosince minulého roku příspěvky ve výši 2,7 milionu korun. S žádostí o dar uspělo 1005 žadatelů. Poslední část příspěvků ve výši téměř 664 tisíce korun schválila v minulých dnech rada kraje,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí Karlovarského kraje.

Po vyhodnocení programu na podporu ubytování se vedení Karlovarského kraje rozhodlo připravit podobnou pobídku i pro nadcházející turistickou sezonu.

„Program na podporu ubytování se setkal s velkou odezvou, proto jsme připraveni, jakmile to epidemiologická situace dovolí, znovu řešit, jakou formou bychom cestovní ruch vhodně podpořili. Můžeme jít buď cestou přímé podpory na lůžko, nebo přispějeme návštěvníkům jednotlivých ubytovacích zařízení,“ vysvětil náměstek hejtmana Vojtěch Franta.

Příspěvky na pobyty pro domácí i zahraniční návštěvníky regionu kraj poskytoval při ubytování minimálně na 3 po sobě následující noci a maximálně za 6 po sobě následujících nocí v jednom ubytovacím zařízení.

„Maximální možná výše daru na jednu osobu a noc byla stanovena na 300 korun. Program se vztahoval na ubytování v období od listopadu do prosince loňského roku,“ dodala Jana Pavlíková.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Denisa Albaniová

Štítky turismus, cestování, podpora, peníze, dar, Karlovarský kraj, ubytovací zařízení, Vojtěch Franta, Česká pirátská strana, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj daroval turistům 2,7 milionů korun, rozdávat bude další peníze  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.