Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Radním došla trpělivost a zavřeli skatepark, lidé porušovali hygienická opatření

Dobře míněný úmysl sokolovské radnice nechat otevřená dětská hřiště a skatepark se minul účinkem. Nepomohly domluvy ani prosby o dodržování hygienických opatření. Logicky tak muselo přijít uzavření sportoviště.

„Účinkem se bohužel minul dobrý úmysl nechat mezi otevřenými místy ke hrám a relaxaci (míněna byla především dětská hřiště) i skatepark. Od 1. března, kdy vstoupila v platnost přísnější vládní opatření proti šíření koronaviru, byla ve skateparku veškerá platná hygienická opatření jeho návštěvníky porušována. Proto je skatepark do odvolání zcela uzavřen,“ uvedl místostarosta Sokolova Jan Picka (nez).

V Karlovarském kraji aktuálně probíhají jarní prázdniny a je relativně pěkné počasí. Proto se vedení Sokolova rozhodlo oblíbený skatepark nechat otevřený. Jenže jak se říká, „dobrý skutek, byl po zásluze potrestán.“

„Ani přes pravidelné kontroly městské policie ve skateparku si jeho návštěvníci nedali říct a po odchodu strážníků se opět shlukovali bez roušek či respirátorů. Uzavření skateparku nás mrzí ve vztahu k těm, kteří skatepark navštěvovali za účelem sportu a dodržovali veškerá nařízení,“ dodal místostarosta Sokolova.

Podobné problémy mají i v Karlových Varech, kde se nejvíce lidí shlukuje ve volnočasovém areálu Rolava a na Meandru řeky Ohře. „Po dohodě s vedením města jsme ponechali otevřená dětská hřiště. Problémy zatím mimo dvě zmíněné lokality nemáme. Na hřiště i na Meandr jsme umístili informační cedule, kde žádáme návštěvníky, aby se neshlukovali, dodržovali rozestupy a měli respirátor,“ řekl Miroslav Kučera, ředitel Správy lázeňských parků Karlovy Vary, která má dětská hřiště v lázeňském městě ve správě. Ten dále dodal, že všechna dětská hřiště budou pravidelně a důkladně desinfikována.

Správce volnočasového areálu Rolava sice uzavřel všechna sportoviště včetně dětského hřiště, přesto se v tomto areálu pohybuje velké množství lidí. „Z důvodu nového nouzového stavu jsou od dnešního dne všechna sportoviště jako tenisové kurty, dětské hřiště, workout a další ve volnočasovém areálu Rolava uzavřena,“ uvádí vedení společnosti KV City Centrum, které areál Rolavy spravuje, na svém webu.

O uzavření celého areálu Rolava se ale neuvažuje. "Ono by to dost dobře ani uzavřít nešlo, protože areál slouží i jako průchod pro lidi do zaměstnání na nákupy a tak dále. Lidé se tady ale shlukují a proto je tady zvýšený dohled městské i státní policie. LIdé si ale nedají říci. Překvapuje mě, jak se v dnešní době chovají," dodala ředitelka KV City Centra Simona Vránová s tím, že karlovarský skatepark, který rovněž její společnost spravuje, je uzavřen už od podzimu.

Otázku otevření nebo uzavření dětských hřišť řešili i v dalších městech. Například v Ostrově je nechali také otevřená.

„Vláda nás vyzvala, abychom zvážili uzavření dětských hřišť. Probírali jsme to s kolegy a rozhodli jsme se, že dětská hřiště uzavírat nebudeme, nepřijde nám logické, že cesty za sportem jsou povolené a dětská hřiště by se měla zavřít. Nicméně všechny naléhavě prosíme, abyste na hřištích dodržovali odstupy, měli ochranu dýchacích cest, nejlépe respirátorem a nepovažovali hřiště jako místo pro setkávání se svými známými a přáteli. Také jsme se domluvili, že dětská hřiště budou pravidelně desinfikována,“ sdělil Jan Bureš (ODS), starosta Ostrova.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto mu sokolov

Štítky skatepark, vládní opatření, městská policie, neuspolechntí, uzavření, Sokolov, Karlovarský kraj, Ostrov, Karlovy Vary, dětské hřiště, sportoviště, Rolava, respirátor, Jan Picka, jarní prázdniny, Jan Bureš, Miroslav Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radním došla trpělivost a zavřeli skatepark, lidé porušovali hygienická opatření  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.