Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Počasí ani kalendář nouzový stav nezná, přezuto byste měli mít už v neděli

Do velmi těžké situace dostává současná pandemická situace mnoho řidičů. Ti musejí mít už za týden přezuto z letních na zimní pneumatiky, ale mnoho z nich je buďto nemocných, v karanténě nebo třeba pracují v takzvané první linii. Navíc pneuservisy hlásí plno.

„Měl jsem termín na přezutí rezervovaný na tento čtvrtek, ale jsme bohužel celá rodina v karanténě a tak si netroufnu tam odjet. Navíc jdeme právě ve čtvrtek na testy. Takže jsem musel termín zrušit a další jsem dostal až v polovině listopadu. Snad budeme zdraví a snad nebude sněžit,“ sdělil pětačtyřicetiletý Jiří ze Sokolovska, který přišel do kontaktu s osobou nakaženou Covid-19 a je s rodinou v preventivní karanténě.

Od 1. listopadu mají řidiči povinnost používat zimní pneumatiky, pokud se na silnici nachází souvislá vrstva sněhu, ledu nebo námrazy, nebo lze vzhledem k počasí toto předpokládat. Při jízdě na nevhodných, sjetých nebo letních pneumatikách hrozí řidiči nejen pokuta, ale také může dojít k dopravní nehodě.

„Je opravdu nejvyšší čas na přezutí, ale nejsou termíny. U nás máme plno na dalších 14 dní,“ sdělil Petr Pospíšil z pneuservisu v Sokolově.

Pokud si vozidlo nepřezouváte sami, s objednávkou příliš nečekejte. Plno totiž mají téměř všechny pneuservisy v Karlovarském kraji a to i přesto, že někde rozšířili otvírací dobu.

„Přezouváme celý týden i v sobotu, a to deset hodin v kuse. Bohužel nové zákazníky teď nemůžeme vůbec přijmout, kapacitně bychom to nezvládli,“ přiznal Miroslav Janda, majitel pneuservisu na Chebsku.

I v pneuservisech se musí dodržovat přísné hygienické a bezpečnostní nařízení a omezení. Přejímací technici ta většinou sedí za plexisklem a zákazníci bohužel čekají na přezutí svého vozidla venku a ne v teple provozovny, jak tomu bylo doposud. 

"Musíme chránit své zaměstnance a omezujeme kontakty s ostatními lidmi na minimum. Za tato opatření se sice omlouváme, ale věříme, že to naši zákazníci pochopí“, dodal majitel pneuservisu z Chebska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky karanténa, okres Cheb, okres Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí ani kalendář nouzový stav nezná, přezuto byste měli mít už v neděli  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.