Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Sportoviště i divadla v Karlovarském kraji čekají další ztráty

Vnitřní sportoviště a divadla v Karlovarském kraji čekají, že kvůli nově nařízeným opatřením, které jim na dva týdny zakážou činnost, budou mít další ztráty. Zavřít se musí minimálně na dva týdny například celá KV Arena nebo Západočeské divadlo v Chebu. Obě zařízení budou muset rušit další akce.

Karlovarská KV Arena v sobě zahrnuje nejen dvě ledové plochy, ale i halu pro míčové sporty a vnitřní bazén. Na jaře, kdy nastala podobná opatření, ale na delší dobu, KV Arena přešla na minimální režim, vypustila se chladicí voda, co bylo možné, se vypnulo.

"Nyní to asi možné nebude, ale přejdeme také na co nejúspornější režim. Bohužel opatření přichází v době, kdy máme nejvyšší tržby, z kterých jsme chtěli pokrýt ztráty z jara a léta. Přitom každý měsíc bez akcí nás stojí asi 2,5 milionu na ztrátách. Jen bazén je asi milion až 1,2 milionu ztráty měsíčně," uvedl ředitel KV Areny Roman Rokůsek.

Zavřeno minimálně na dva týdny bude mít i chebské divadlo. "Je to problém hlavně pro milovníky kultury, kteří přijdou o skvělé zážitky. Pro nás to bude znamenat frustraci, že nemůžeme hrát, ale práce se úplně nezastaví, herci mohou mít domácí přípravu," řekl ředitel Západočeského divadla Cheb Jan Svoboda.

Divadlo před pár týdny už zažilo karanténu kvůli nákaze v souboru a muselo kvůli tomu řadu představení zrušit nebo přesunout. Protože se ale karanténa týkala jen souboru, a ne celého divadla, mohla se hrát hostující představení.

"Pokud by nám zakázalo práci na delší dobu, tak to bude smutné. Máme ale výhodu v tom, že naším zřizovatelem je město, které nás může podržet. Komerční dovadla jsou na tom hůř. Ale i pro nás to budou další ztráty," dodal Svoboda.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, koronavirus, sporty, divadlo, vláda, Karlovarský, Karlovarský kraj, KV Arena, Cheb, Západočeské divadlo, sportoviště, Jan Svoboda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sportoviště i divadla v Karlovarském kraji čekají další ztráty  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.