Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Parkoviště musí počkat, dělníci při stavbě narazili na historický sklep

Stavbu parkoviště v Příbramské ulici v Aši nečekaně zastavil archeologický nález. Bagr tu při výkopových pracích narazil na historický sklep, podle odborníků je nutné místo minimálně zdokumentovat. Už teď je tak jasné, že si lidé na nová parkovací stání ještě počkají.

Budování základů nového parkoviště nabralo nečekané obrátky, lžíce bagru tu narazila na zbytky sklepení bývalé historické zástavby v blízkosti dnešní Příbramské ulice.

 „Z pohledu památkářů se jedná o historické objekty, které je nutné minimálně zdokumentovat. Zákonem nařízený archeologický dohled na stavbě provádí pracovníci Muzea Cheb, kteří přikázali zastavení stavebních prací,“ vysvětluje mluvčí Městského úřadu v Aši Milan Vrbata.

Odborníci budou na místě přibližně deset dní, pak bude možné sklepy zasypat a pokračovat ve výstavbě. Ta se tak o něco protáhne.

„Náklady na provádění archeologických průzkumů musí hradit stavebník, dle předběžných informací půjde o částku přibližně 150 tisíc korun,“ dodává Vrbata.

V Aši není tato situace nijak neodvyklá. Jen před dvěma roky se stavebníci potýkali s téměř totožnou situací, kdy byl při zemních pracích ve stejné lokalitě objeven rovněž starý sklep. Ten se nacházel ve svahu pod panelovým domem. Dnes je v místě opěrná zeď.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Balšán / Milan Vrbata

Štítky , stavba, parkoviště, nález, historie, sklep, arheolog, Muzeum Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkoviště musí počkat, dělníci při stavbě narazili na historický sklep  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.