Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Karlovarském kraji zůstává zákaz koupání na dvou koupalištích

Voda na jesenické přehradě u Chebu není vhodná ke koupání. Poslední odběry vzorků vody ukázaly, že ve vodě přetrvávají cerkárie, které způsobují kožní problémy. Zákaz koupání vyhlásili krajští hygienici ve Velkém rybníce u Hroznětína na Karlovarsku a ve vodní nádrži Skalka u Chebu. Vyplývá to z údajů Krajské hygienické stanice (KHS) Karlovy Vary.

V největší vodní nádrži v kraji v Jesenici hygienici v areálu kempu Rybářská bašta a u kempu Václav zařadili hygienici kvalitu vody na čtvrtý stupeň, přičemž horší vodu značí už jen stupeň pět. Nekvalitní vodu tam zaznamenali už na začátku srpna.

Vodu jednoznačně nevhodnou ke koupání potvrdily odběry vody tento týden ve vodní nádrži Skalka. Zákaz koupání tam hygienici vyhlásili na začátku července. Špatná voda tam je už minimálně čtyři roky.

Nekvalitní voda je i na Rolavě na Karlovarsku. Zhoršená kvalita vody je tam na pláži a u mola. U brouzdaliště už hygienici označili vodu za nevhodnou ke koupání, podle nich se tam objevily cerkárie, které způsobují cerkáriovou dermatitidu.

Kvalitní vodu v kraji mají v koupalištích na Sokolovsku, a to v koupališti Michal, vodní nádrži Tatrovice, Bílé Vodě u Chodova a v nádrži Boden u Habartova. Jen mírně zhoršené vlastnosti má voda koupaliště Na Kluči v Habartově.

Autoři | Foto facebook.com

Štítky ČR, rekreace, zdraví, koupaliště, Karlovarský, koupání, Karlovarský kraj, Krajská hygienická stanice, Cheb, vodní nádrž, Skalka, Karlovy Vary, Hroznětín, Velký rybník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Karlovarském kraji zůstává zákaz koupání na dvou koupalištích  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.