Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Systém podzemních kontejnerů se v Chebu osvědčil, ty nejstarší již prošly modernizací

Cheb instaloval během uplynulých let několik desítek kontejnerů, které jsou místěny pod zemí. Moderní způsob uložení nádob na odpad je sice finančně náročný, ale lidé si ho velmi pochvalují. O stejném systému už několik let uvažují i v Sokolově.

„V období 2013-2020 jsme instalovali po městě 59 kusů podzemních kontejnerů a 8 kusů takzvaných polopodzemních. Nyní jsme u těch nejstarších, z roku 2013 vyměnili takzvanou vhazovací šachtu, tedy jejich nadzemní část. Celkem se jednalo o devět kontejnerů. Výměna jedné šachty, která má praktický nášlapný systém vyšla i s montáží na 30 008 Kč včetně DPH,“ vysvětlil Tomáš Ivanič, mluvčí města Cheb.

S umístěním kontejnerů pod zem mají v Chebu velmi dobré zkušenosti. Radnice eviduje dokonce žádosti obyvatel o jejich instalaci, což je ale vzhledem k finanční náročnosti složité a musí se realizovat postupně.

Podobný projekt chtějí již několik let začít realizovat i v Sokolově.

Tady již mají vytipováno několik lokalit. „Chceme mít ucelený projekt, na který se pokusíme získat dotační peníze a poté ho zrealizujeme,“ uvedl místostarosta Sokolova Karel Jakobec (ODS).

Lokalit je vybráno zhruba sedmnáct. Přípravě je ale třeba věnovat velkou pozornost, musí se například zajistit, aby v zamýšleném místě nevedly inženýrské sítě a další věci.

„Podzemní kontejnery chceme. Je to moderní trend a praktické je to například i z hlediska hygieny na místě a úklidu okolí kontejnerů. Nejde ale jen o realizaci podzemních kontejnerů, ale například i o nákup techniky, která je bude vyvážet,“ doplnil místostarosta, který si zatím netroufl odhadovat celkové náklady na tento projekt.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mu cheb

Štítky ekologie, odpady, kontejnery, Cheb, Sokolov, kontejner, projekt, Karel Jakobec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Systém podzemních kontejnerů se v Chebu osvědčil, ty nejstarší již prošly modernizací  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.