Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Boj starostů s Českou spořitelnou je marný, potřeby obyvatel bankéře nezajímají

Česká spořitelna zrušila bez jakékoliv konzultace s vedením města ve Žluticích a nyní uzavřela hotovostní pokladnu v Horním Slavkově. Oba starostové sice žádali zachování služeb, oba ale marně.

„Snažil jsem svým dopisem přimět vedení České spořitelny k přehodnocení stanoviska, případně alespoň k osazení vkladového bankomatu v našem městě, aby občané/klienti nemuseli s finanční hotovostí podnikat složité cesty do okolních měst. Bohužel, k obnovení provozu pokladny jsem je nepřesvědčil, takže snad bude ten vkladomat,“ uvedl starosta Horního Slavkova Alexandr Terek (NEZ).

Ten obdržel od vedení České spořitelny dopis, který obsahuje konstatování o uzavření poklady a odkazuje se na snižování hotovostní transakcí obyvateli města a nerentabilitu provozu. V dopise jsou rovněž zmíněny dopady koronavirové krize a postup správného hospodáře. „K uzavření pokladny přistupujeme výhradně v případech, kdy podíl hotovostních transakcí na celkovém počtu transakcí klientů v dané oblasti je nízký. Vždy zvažujeme klientské i ekonomické dopady,“ uvádí v dopise zaslaném starostovi Marie Strnadová, regionální ředitelka provozu České spořitelny, regionu Jihozápadní Čechy.

Podobně marnou snahu o zachování bankovních služeb ve městě vedl před časem starosta Žlutic Václav Slavík (KDU-ČSL) s členy zastupitelstva města, kde dokonce došlo k úplnému uzavření pobočky České spořitelny. A prosby o instalaci vkladomatu také vyšly naprázdno. „Boj se Spořitelnou se nekonal, oni nám to prostě jen oznámili a do poslední chvíle to tajili. Pobočka je zavřená, nechali tu bankomat, vkladový bankomatu u nás nebude, neprovozují ho ani ve větších městech,“ sdělil Václav Slavík.

I ve Žluticích se o rozhodnutí České spořitelny dozvěděli ze strohého dopisu. Ani tady prosby ze strany města a klientů nebyly vyslyšeny. Situace ve Žluticích je o to horší, že nejbližší pobočka, kde lze vkládat hotovost, je až v Karlových Varech, což je více než třicet kilometrů daleko. Ani tento fakt ale vedení České spořitelny k instalování vkladového bankomatu nepřesvědčil.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky pobočka, uzavření, Česká spořitelna, Žlutice, problém, Horní Slavkov, hotové peníze, bankomat, Václav Slavík, koronavirová krize, KDU-ČSL, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Boj starostů s Českou spořitelnou je marný, potřeby obyvatel bankéře nezajímají  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.