Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Krajská muzea a galerie se postupně otevřou v druhé půli května

Krajské kulturní stánky se poté, kdy musely zavřít kvůli vyhlášení nouzového stavu, znovu otevřou veřejnosti. Návštěvníky čeká řada nových výstav, ale také nezbytná opatření na ochranu před nákazou koronavirem.

Dobrá zpráva pro návštěvníky i pracovníky krajských institucí. První otevřou své brány 12. května. Ostatní pak postupně během měsíce.

„Věřím, že všichni budou respektovat potřebná ochranná opatření, v kulturní instituci může být v jednu chvíli maximálně 100 osob, které by měly dodržovat rozestupy 2 metry. U vstupu také budou mít lidé k dispozici dezinfekci na ruce a dezinfikovat se budou i prostory budov,“ upřesnil náměstek hejtmana Martin Hurajčík.

Přehled znovuotevření krajských kulturních institucí:

12. května

Interaktivní galerie Becherova vila v Karlových Varech

Muzeum Karlovy Vary

Galerie výtvarného umění v Chebu a Retromuseum

Galerie 4 galerie fotografie - Art Centrum Galerie 4, Cheb

Královská mincovna Jáchymov

Štola č. 1 Jáchymov

13. května 

Muzeum Sokolov

Hornické muzeum Krásno

Důl Jeroným

Badatelské návštěvy muzea a muzejní knihovny jsou možné po předchozí telefonické domluvě. Zatím byly až do odvolání zrušeny všechny muzejní vernisáže a přednášky.

28. května

Galerie umění Karlovy Vary

4. červen

Letohrádek Ostrov

Rekonstrukce, bude upřesněno

Muzeum Cheb

Muzeum Cheb se otevře jako jedno z posledních. A to z důvodu dlouhotrvající rekonstrukce. Návštěvníky tak přivítá úplně v novém. Jeden ze sálů expozice novějších dějin bude nově věnován etnografii Chebska a kamnům Williho Russe, která by zde měla být postavena na podzim. Valdštejnský okruh, který je zároveň součástí hlavní prohlídky, bude nově doplněn o místnost dosud užívanou jako depozitární prostor, jejímž hlavním exponátem bude unikátní kůň Albrechta z Valdštejna s dalšími předměty připomínajícími osobnost Albrechta z Valdštejna a jeho dobu.

Ohodnoť článek

Foto Muzeum Sokolov

Štítky muzeum, galerie, zámek, Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Jáchymov, Jeroným, Albrecht z Valdštejna, Martin Hurajčík, Muzeum Karlovy Vary, Galerie výtvarného umění v Chebu, Muzeum Sokolov, Důl Jeroným

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajská muzea a galerie se postupně otevřou v druhé půli května  |  Z kraje  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.