Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Karlovarská ODS si nechce nechat diktovat jméno hejtmana

Zastupitelský klub K5 složený ze zastupitelů ODS, KDU-ČSL a jedné zastupitelky SNK1 bude o nominaci kandidáta na hejtmana teprve jednat a jméno zveřejní ve čtvrtek. Znamená to, že během úterního pokračování zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje opět velmi pravděpodobně nedojde k volbě nového vedení kraje.

Komplikovaná situace povolebního vyjednávání v Karlovarském kraji nekončí. Snahu takzvaného bloku 21 odblokovat jednání o složení vedení kraje sice vedení klubu K5 vítá, nicméně si nechce nechat nadiktovat jméno budoucího hejtmana, o což se blok 21 pokusil na svém pátečním jednání.

„Blok 21 přenechává post hejtmana ve prospěch K5, s tím, že na tento post by nominovala paní Oľgu Halákovou, která je díky svým zkušenostem a nekonfliktnímu pojímání politiky zárukou stability koalice a důstojné reprezentace Karlovarského kraje,“ uvedl blok 21.

Tuto snahu sice vedení karlovarské ODS považuje za pozitivní zprácu, nicméně nominaci kandidáta si vyhrazuje zveřejnit samo.

„Klub pro Karlovarský kraj K5 oceňuje vstřícný krok bloku „21“ na návrh hejtmana z K5.  Jedná se o významný krok k odblokování povolení patové situace, zároveň vnímáme preference na osobu obsazení pozice hejtmana. Nicméně trváme na tom, že kandidáta na post hejtmana bude nominovat Klub pro Karlovarský kraj K5. V současné chvíli je nezbytné, aby se v této věci vyjádřily interní orgány ODS a KDU-ČSL, konkrétního kandidátka Klub pro Karlovarský kraj K5 představí ve čtvrtek,“ uvedl regionální manažer ODS Tomáš Grosser.

Z tohoto vyjádření je tak téměř jisté, že ani v úterý, tedy v pořadí už na čtvrtém zasedání zastupitelstva Karlovarského kraje, nebude zvoleno nové vedení kraje. Počtvrté se zastupitelé sejdou v úterý ráno v 8 hodin v zastupitelském sále Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto archiv

Štítky volby, politika, Karlovarský kraj, zastupitelstvo, ODS, KDU-ČSL, Oľga Haláková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarská ODS si nechce nechat diktovat jméno hejtmana  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.