Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hejtmankou Karlovarského kraje by mohla být Oľga Haláková

Povolební vyjednávání o sestavení vládnoucí koalice v nejmenším českém kraji je snad u konce. Po pátečním jednání takzvané Koalice pro změnu se zastupitelským klubem K5 bylo zveřejněno, že došlo k dohodě.

„Na pátečním jednání předložili vyjednavači Koalice pro změnu zahrnující 21 zastupitelů STAN, Pirátů, hnutí Místních, VOK a SNK1 zastupitelskému klubu K5, tvořenému převážně zastupiteli za ODS a KDU-ČSL, zcela novou nabídku na vytvoření většinové koalice. Jejím základem je výrazný ústupek spočívající v tom, že Koalice pro změnu přenechává post hejtmana ve prospěch K5, s tím, že na tento post by nominovala paní Oľgu Halákovou, která je díky svým zkušenostem a nekonfliktnímu pojímání politiky zárukou stability koalice a důstojné reprezentace Karlovarského kraje,“ uvedlo hnutí STAN na svém facebookovém profilu.

Poslanecký klub K5 by měl podle informací STAN právo obsadit i pozici dalšího člena rady. Koalice pro změnu tímto zcela naplňuje veřejně deklarovaný požadavek K5 na obsazení vedení kraje.

„Věříme, že tato nabídka odblokuje současný pat ve vyjednávání a povede k rychlému ustavení koalice 26 zastupitelů,“ dodává vedení STAN.

Oľga Haláková je zkušená politička a dlouholetá členka KDU-ČSL. V současné době je místostarostkou Bečova nad Teplou, kde v minulosti působila několik let i jako starostka. O roku 1994 je prakticky nepřetržitě členkou zastupitelstva města Bečova nad Teplou. Zkušenosti s krajskou politikou začala získávat v roce 2000, kdy byla zvolena krajskou zastupitelkou. Svůj mandát obhájila i v roce 2004. Následně ale ve volbách 2008 a 2012 neuspěla a do krajského zastupitelstva se vrátila až v roce 2016. Svůj mandát letos obhájila a nyní je kandidátkou na hejtmanku Karlovarského kraje.

O sestavení krajské vlády budou zastupitelé Karlovarského kraje jednat už počtvrté. Znovu se sejdou v úterý 1. prosince v osm hodin ráno v zastupitelském sále Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook.com

Štítky volby, politika, Karlovarský kraj, zastupitelstvo, hejtmanka, Oľga Haláková, koalice, Starostové a nezávislí, KDU-ČSL, ODS, Česká pirátská strana, Bečov nad Teplou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmankou Karlovarského kraje by mohla být Oľga Haláková  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.