Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Krajský soud odmítl první návrh na neplatnost voleb v Karlovarském kraji

Po sečtení a vyhlášení výsledků voleb v nejmenším kraji České republiky byly podány celkem dvě žaloby rozporující výsledky voleb. Obě obdržel Krajský soud v Plzni.

„Včera nám přišla z Krajského soudu v Plzni informace o rozhodnutí o odmítnutí návrhu jedné z žalob na neplatnost voleb,“ uvedla Jana Pavlíková, mluvčí krajského úřad Karlovarského kraje.

Druhou žalobu, kterou podal předseda hnutí Zdraví sport a prosperita Petr Ajšman zatím soud pravděpodobně zkoumá.

„Druhá žaloba, ve které autoři žaloby poukazují na nedodání volebních lístků do všech schránek, je stále v běhu,“ dodala mluvčí kraje.

V žalobě předseda zmiňovaného hnutí poukazoval na nedodání volebních lístků do schránek voličům ve stanovené lhůtě. Dále namítal, že při hygienických a epidemiologických opatřeních, která ve volebních místnostech panovala, neměl volič, který volební lístky získal až ve volební místnosti dostatek času na výběr vhodného kandidáta.

„Voliči neměli jednak dostatek času ani místa na to, aby si porovnali kandidáty s jejich volebními programy a další věci. Navíc víme, že zejména mladí voliči pokud nemají volební lístky ve schránce tak volit prostě nejdou a jejich neúčast může mít velký vliv na konečný výsledek voleb. Navíc v momentě, kdy máme informace, že všechny domovy pro seniory a pobytová zařízení pro seniory byly zásobeny na sto procent,“ sdělil mimo jiné k žalobě Petr Ajšman, který chce vyvolat opakování voleb do krajského zastupitelstva Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Petr Tibitanzl

Štítky volby, žaloba, neplatnost hlasování. Karlovarký kraj, Karlovarský kraj, Krajský soud v Plzni, Česko, Jana Pavlíková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajský soud odmítl první návrh na neplatnost voleb v Karlovarském kraji  |  Volby  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.