Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Karlovarsko má kompletní kádr pro novou sezonu a chce obhájit titul

Vedení mistrovského extraligového celku doplnilo kádr o dva zkušené borce, kteří mají v týmu nahradit hráče, kteří po úspěšné sezoně z Karlových Varů odešli. Tým Karlovarska posílí blokař Adam Zajíček a slovenský smečař Jakub Ihnát.

„Těším se na spolupráci s oběma hráči a věřím, že nám kádr dobře doplní,“ říká trenér VK Karlovarsko Jiří Novák.

Osmadvacetiletý blokař Adam Zajíček působil v uplynulých čtyřech sezonách v Kladně, kam přišel z Liberce. S tamní Duklou získal dva extraligové tituly a své místo měl i v reprezentaci, kde se zúčastnil Mistrovství Evropy.

„Je to jeden z nejlepších středových hráčů, kteří se pohybují na českých palubovkách. Minimálně dva roky jsem o něj moc stál, teď se to konečně povedlo,“ pokračuje trenér Karlovarska s tím, že Zajíček je komplexní hráč, který na svém postu zvýší konkurenci a pomůže týmu v těžkých zápasech.

Zkušený blokař se na angažmá v Karlových Varech moc těší a chce se porvat o místo v základní sestavě. „Pevně doufám, že má role nebude vodonoš,“ říká s úsměvem Adam Zajíček. Druhá posila Karlovarska Jakub Ihnát patřila v uplynulém extraligovém ročníku k nepřehlédnutelným osobnostem. Táhl ofenzívu Ostravy, která ve čtvrtfinále proti Liberci sahala po senzaci. 

„I když je menší postavy, je to velký bombarďák na servisu,“ hodnotil 192 centimetrů vysokého smečaře Jiří Novák a dodal: „I přes svoji výšku hraje velmi slušně na bloku, ale i na příjmu. Dobře nám doplní naši sestavu přihrávačů.“

Jakub Ihnát považuje příchod do Karlových Varů jako velkou výzvu a moc by si přál dostat se s týmem minimálně do extraligového finále. „Věřím, že se mi to splní. Budu jedním ze tří smečařů, určitě se budu chtít pobít o místo v základní sestavě. Očekávám výkonnostní růst,“ dodal Jakub Ihnát.


 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto VK Karlovarsko/Aleš Bedlík

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, Adam Zajíček, Jiří Novák, Liberec, Kladno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarsko má kompletní kádr pro novou sezonu a chce obhájit titul  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.