Počasí dnes10 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Volejbalisté Karlovarska Jihostroj podruhé neporazili

Vedoucí celek tabulky tahal ve včerejším utkání dvou aktuálně nejlepších mužstev extraligy za kratší konec. Domácí České Budějovice tak dokázaly Západočechům vrátit nedávnou porážku a to i ve stejném poměru setů, tedy 3:1.

Utkání hrané na jihu Čech nabídlo velmi kvalitní souboj, ve kterém domácí hodlali udělat vše proto, aby Karlovým Varům vrátili nedávnou porážku. První set vyzněl lépe pro domácí, druhý zase pro hosty. Patrně rozhodujícím momentem zápasu byl začátek třetího setu, ve kterém se Jihostroj ujal vedení 8:1 a svůj náskok už nepustil. Třetí set vyhráli domácí 25:20. Průběh třetího setu byl pro Karlovy Vary velmi nepříjemný a snaha o návrat do zápasu ve čtvrtém dějství se jim už nepovedla. Čtvrtý set Západočeši prohráli 25:14 a celý zápas 3:1 (25:19, 20:25, 25:20, 25:14) na sety.

„V prvním setu jsme hráli dobře zhruba do poloviny, pak byli domácí lepší. Ve druhém jsme byli zase o trochu lepší my. Ve třetím setu jsme hned na začátku prohrávali 1:8 a pak už to bylo hrozně těžké. Čtvrtý set byl ještě ovlivněný začátkem třetího a my jsme v něm odešli. Věděli jsme, že domácí budou tlačit do servisu, ale že nás rozbijí plachtou do libera, to jsem nečekal. Domácí odehráli kvalitní zápas, naopak my jsme kvalitu nepředvedli. Gratuluji domácím k vítězství,“ řekl ke včerejšímu duelu trenér VK Karlovarsko Jiří Novák.

Jeho protějšek, trenér Jihostroje René Dvořák, neskrýval radost z vítězství i předvedené hry. „Zápas hodnotím kladně, protože jsme porazili Karlovarsko, které má po Novém roce super fazónu. Jsem velmi rád, že jsme je zastavili v rozletu,“ přiznal René Dvořák.

I přes porážku se stále Karlovy Vary drží na čele extraligové tabulky. Tam mají tříbodový náskok právě před Jihostrojem, který má ale jeden zápas k dobru. Další extraligová bitva čeká Karlovy Vary v sobotu, kdy na domácí palubovce hostí mužstvo průběžně devátého Kladna.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto VK Karlovarsko

Štítky volejbal, extraliga, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, Karlovarský kraj, České Budějovice, Jihostroj, Česko, Jiří Novák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Volejbalisté Karlovarska Jihostroj podruhé neporazili  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.