Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Energie dnes bude hledat vítěznou mentalitu pro předkolo play off

Závěrečné kolo základní části hokejové extraligy odehraje tým karlovarské Energie na domácím ledě. Hostit bude od 17:20 mužstvo Mountfieldu Hradec Králové a pokusí se vylepšit postavení v extraligové tabulce.

Tam je Energie aktuálně na desáté příčce a za určitých okolností by mohla skončit i osmá. Na druhou stranu ale nakonec může být i jedenáctá. Hostující celek si postavení v tabulce, kde je aktuálně šestý, pohoršit nemůže, ale v případě výhry na západě Čech a zaváhání Plzně, by mohl poskočit na pátou příčku. Zápas v Karlových Varech je tedy otevřený a obě mužstva mají o co hrát.

Karlovy Vary by měly do dnešního zápasu nastoupit v nejsilnější možné sestavě. To neplatilo v posledním odehraném utkání, kdy v Pardubicích nastoupila Energie bez opor, které dostaly volno. I tak ale nechali Západočeši na ledě Pardubic všechno a odvezli si bod za prohru 3:2 v prodloužení.

„Mrzí nás, že jsme tam získali jenom jeden bod. Chtěli jsme z toho zápasu vytěžit více, ale myslím si, že všichni hráči, kteří nastoupili, nechali na ledě maximum. I přesto, že se nám nepodařilo zvítězit, tak si myslím, že se nemáme za co stydět. Podali jsme velmi dobrý týmový defenzivní výkon podpořený fantastickým Habalem vzadu, který nás držel celý zápas ve hře, dal nám šanci prát se o body. Jsem rád za mužstvo. Myslím si, že jsme odpracovali opravdu dobré utkání,“ hodnotil zápas v Pardubicích asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

Dnes bude v cestě karlovarského týmu stát hradecký Mountfield, se kterým nemá Energie v letošním roce pozitivní bilanci. Ze tří utkání dvakrát prohrála a jednou zvítězila. Na to ale trenéři nehledí a berou dnešní duel jako generálku na předkolo play off.

„Určitě chceme do utkání nastoupit v maximálním možném složení. Šetřit se nebudeme, chceme utkání odehrát v rytmu play off a zvítězit, ať vstoupíme do předkola s vítěznou mentalitou," doplňuje Tomáš Mariška.

Před dnešním posledním kolem základní části zbývá mnoho otazníků. O přímý postup do play off se na dálku utká Liberec s Plzní a o co nejlepší postavení v tabulce bojují všechna mužstva od pátého do jedenáctého místa. Předkolo play off začíná už ve středu a složení jednotlivých dvojic bude známo až po odehrání dnešního kola. Jistým vítězem základní části je Sparta Praha a jisté je rovněž to, že sezona dnes skončí pro Motor České Budějovice a Zlín. Ti si ale extraligu zahrají i v příštím roce, neboť tato sezona je nesestupová a do dalšího ročníku nastoupí patnáct mužstev.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Extraliga ledního hokeje, Mountfield Hradec Králové, Pardubice, Plzeň, Česko, Madeta Motor České Budějovice, Mountfield, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie dnes bude hledat vítěznou mentalitu pro předkolo play off  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.