Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Energie dnes hostí nebezpečný Liberec

Další extraligové utkání čeká dnes hokejisty Karlových Varů. Ve své KV Aréně přivítají Bílé tygry z Liberce, v jejichž sestavě jsou hned dva hráči, kteří vloni oblékali dres západočeského celku.

Dávid Gríger a Tomáš Rachůnek zamířili před aktuální sezonou právě do Liberce a dnes by se měli představit na karlovarském ledě. A právě prvně jmenovaný se v Liberci rychle zabydlel a patří k nejproduktivnějším hráčům Liberce. V karlovarském dresu ale zase pálí Jakub Flek, Petr Koblasa nebo Ondřej Beránek. A když se k tomu přidají asistence Davida Kašeho je jasné, že se trenérům podařilo namíchat sestavu, která zatím šlape a výsledkem je aktuální třetí příčka v průběžné extraligové tabulce.

"Máme za sebou teprve první čtvrtinu, takže na nějaké závěry je zatím čas. Jsem ale rád, že se nám daří a bodujeme, jelikož vstup do sezóny je každý rok důležitý. Odešli nám dva nejproduktivnější hráči a sám jsem byl zvědav, jak je nahradíme. Hodně nám pomáhá Jakub Lauko a David Kaše, kteří hrají fantasticky a skvěle zapadli do našeho herního stylu. Nechci ale vyzdvihovat jedince, protože naše plus oproti minulé sezóně je právě týmové pojetí a vyrovnanost všech formací,“ uvedl pro web hlavní kouč Energie Martin Pešout.

A zatímco Energie je aktuálně třetí a má na svém kontě povedená utkání ve Zlíně a Olomouci, Liberec je sedmý a v posledním duelu prohrál na domácím ledě s Plzní vysoko 3:6.

"Liberec pořád patří ke spolufavoritům celé extraligy, byť mu poslední tři zápasy úplně nevyšly. Stále se jedná o kvalitní tým s velkou ofenzivní silou,“ říká asistent hlavního kouče Energie Tomáš Mariška.

A pokud před minulými zápasy kladli trenéři důraz na pozorný vstup do utkání a týmový výkon, nyní se k tomu přidává ještě pozorná obrana a minimum faulů.

"My musíme hrát velmi pozorně do obrany, jelikož mají Bílí Tygři rychlý přechod do útočného pásma. Též musíme hrát bez faulů, protože jejich přesilovky dlouhodobě patří k nejlepším v celé lize. Mají tam šikovné hráče, kteří je umí perfektně sehrát,“ dodal asistent hlavního trenéra.

Utkání v KV Aréně mezi Energií a Libercem se hraje od půl šesté večer a vstup divákům je stále zakázán. V neděli jede tým Energie do Pardubic, kde zápas začíná v 17 hodin.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto hc energie

Štítky hokej, extraliga, Karlovy Vary, energie, Bílí Tygři Liberec, HC Energie Karlovy Vary, KV Arena, trenér, David Kaše, Tomáš Rachůnek, Dávid Gríger, Jakub Flek, Ondřej Beránek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Energie dnes hostí nebezpečný Liberec  |  Hokej  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.