Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Tým fotbalové Slavie čeká dnes žhavý večer

Osmifinále Českého fotbalového poháru dnes proti sobě svede fotbalisty dvou Slavií. Domácím týmem bude ta pražská, hostujícím karlovarská. Bitva bude k vidění v přímém televizním přenosu a pro mnohé hostující třetiligové fotbalisty se bude patrně jednat o vrcholný zážitek jejich fotbalové kariéry.

"Čím víc se to blíží, tím je to žhavější,“ přiznává před dnešním duelem karlovarský trenér Marián Geňo, který si velmi přál, aby se jeho mužstvu postavilo do cesty jedno z pražských S. Los určil Slavii a tak třetiligová Slavie Karlovy Vary vyrazila do pražské Sinobo Arény.

Kouč Karlových Varů nebude stát proti mužstvu pražské Slavie poprvé. V minulosti si totiž pohárový duel proti pražskému celku vyzkoušel jako hráč a vstřelil dokonce branku. Bylo to na hřišti Závodu míru v Karlových Varech a zápas skončil po devadesáti minutách 1:1. Západočeši nakonec z poháru vypadli v penaltovém rozstřelu. „Na tento zápas se nedá zapomenout do konce života. A navíc ten můj gól byl opravdu krásný,“ vzpomíná bývalý hráč a nynější kouč Karlových Varů.

Na trenérské lavičce karlovarské Slavie tráví první sezonu a je moc rád, že se jeho tým k dnešnímu duelu probojoval. Už porazit prvoligovou Opavu znamenalo obrovský úspěch. Jenže dnes stojí v cestě úspěšný tým, který má mnoho zkušeností nejen z první ligy, ale hlavně z evropských pohárů, ve kterých se několikrát střetl s evropskými fotbalovými giganty.

„Favorit je jasně daný, ale i přesto říkáme, že chceme udělat všechno proto, abychom se pokusili postoupit. Rozhodně bude důležitý vstup do zápasu a to, jak naši kluci získají nebo nezískají sebevědomí. Musíme ale podat organizovaný, týmový výkon,“ vypočítává Marián Geňo.

A slova trenéra potvrzuje i karlovarský kapitán Martin Pěkný, který rovněž přiznává, že postup přes prvoligovou Opavu je velkým úspěchem. „Dnes si to ale rozdáme se Slávkou v Edenu. Myslím si, že každý z týmu se na tento zápas těší,“ říká karlovarský kapitán, který očekává velmi těžký zápas. „Náročné to bude po všech stránkách. Slavia má kvalitní kádr, ale nechceme jim dát nic zadarmo,“ slibuje Martin Pěkný.

Jakousi třešničkou na pomyslném fotbalovém dortu, který dnes karlovarští fotbalisté ochutnají je i přímý přenos České televize, což je pro Slavii Karlovy Vary historický moment. „Pro některé z nás to může být vrchol našich fotbalových příběhů, na tohle se jen tak nezapomíná,“ dodává karlovarský kapitán.

Zápas v pražském Edenu se hraje od 19 hodin a přímým přenosem ho můžete sledovat na ČT Sport.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FK Slavie Karlovy Vary

Štítky fotbal. MOL cup, Slavie Karlovy Vary, Slavie Praha, osmifinále, fotbal, SK Slavia Praha, fotbalista, Karlovy Vary, Marián Geňo, SFC Opava, Stadion Eden, Česká televize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tým fotbalové Slavie čeká dnes žhavý večer  |  Fotbal  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.