Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kaše a Kaše. Hokejisté z NHL radí, jak si doma správně zacvičit

Hokejisté zatím nemůžou na led, kondici a techniku si ale můžou udržovat i doma. V rámci akce #HokejDoma ale můžou trénovat i domácím prostředí, podle návodu českých hokejistů z NHL.

Předcvičovat budou hokejisté z NHL Ondřej a David Kaše

Cviky můžou zájemci provádět kdekoliv, třeba v obýváku, kuchyni i na zahradě. Tréninky vedou bratři Ondřej Kaše z týmu Boston Bruins a David Kaše z Philadelphia Flyers. „Na zimáky teď nemůžeme, ale trénovat se dá i doma. Až se vrátíte na led, bude se vám to hodit,” vysvětluje Ondřej Kaše. Každý týden se pak objeví na stránkách Českého hokeje nová videa, která můžou posloužit hráčům i trenérům jako inspirace. Hokejoví anoušci tréninková videa přijali s nadšením. „Skvělá práce chlapi," okomentoval video hokejových bratrů jeden z příznivců na facebooku. 

První dva díly s bratry Kašovými se zaměřují na posílení středu těla (zádové a břišní svaly), v druhém si procvičí driblování a šikovnost spodní ruky. V dalších dílech se zaměřili třeba na trénink horních končetin, koordinaci či obratnost. „Tak jako v minulých příspěvcích podotýkáme, že se jedná o inspiraci, není nutné přesně kopírovat všechny cviky. Především proto, že mladý hokejista ještě nemusí být takto nastaven a adekvátně fyzicky vybaven,” vysvětluje manažer rozvoje ledního hokeje Slavomír Lener. 

U videí můžou diváci plnit výzvy

V dalších dílech se do natáčení videí zapojil i Filip Zadina, který předvedl individuální dovednosti s míčem. Ve videích mohou diváci plnit i různé výzvy. „Nezapomeňte opět zapojit více členů rodiny a mezi sebou soupeřit. Vše je pak snazší a zábavnější. Souboje na dálku, tzv. challenge, pak přinášejí další náboj navíc. V případě videa se švihadly se můžete porovnat s Davidem Kaše a zkusit vajíčko, podle Ondry si zase zkuste dvojšvih," vyzývá sportovní oddělení Českého hokeje.

Hokejisté připravili speciální videa pro brankáře a děti

Také pro brankáře je k dispozici série videí, kde se mohou inspirovat cviky pro trénink reakční rychlosti a rozvoj celkových vlastností a dovedností brankáře. Rodiče mladých hokejistů ve věku od čtyř do desíti let jim pro změnu mohou pustit některé z instruktážních videí v rámci pokračování seriálu #HokejDoma: Jak trénovat s dětmi. Stačí jim k tomu hokejka, míček a několik kuželů. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto český hokej

Štítky hokej, sport, videa, cvičení, online, hokejista, David Kaše, National Hockey League, Ondřej Kaše, Philadelphia Flyers, Boston Bruins, Facebook, Filip Zadina, Slavomír Lener

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kaše a Kaše. Hokejisté z NHL radí, jak si doma správně zacvičit  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.