Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Ostrov chce vybudovat sportoviště pro biatlonisty. Počítá se s in-line dráhou, kterou bude využívat i veřejnost

Sportoviště pro letní přípravu biatlonistů chce vybudovat město Ostrov na Karlovarsku. Počítá se v něm s in-line dráhou, kterou by mohla využívat i veřejnost. Na záměr nyní nechá radnice vypracovat projekt, který ukáže přesné náklady. Stavba hřiště je naplánovaná na příští rok.

„Účelem projektu je pomoci relativně mladé organizaci, která v Ostrově funguje, a to je Klub biatlon Ostrov. Požádali nás o to, zda by nemohli využívat jednu lokalitu, na kterou teď bude vypracovaná studie a projektová dokumentace," řekl ostrovský místostarosta Pavel Čekan (Místní). Mladí biatlonisté využívají k tréninkům sportovní areál Eduard v Krušných horách. Asfaltová plocha pro letní tréninky tam už ale podle místostarosty není v dobrém stavu.

Nové sportoviště v Ostrově by mělo vzniknout u fotbalového stadionu. V plánu je in-line dráha a střelnice, kde by se trénovala střelba s plynovou střelnou zbraní. In-line dráhu, která ve městě chybí, by mohla využívat také veřejnost. Počítá se také se stavbou menšího parkoviště. Náklady ukáže až projektová dokumentace, která by měla být hotová na začátku příštího roku. Radnice chce požádat o dotaci z Národní sportovní agentury. Výstavba by poté mohla trvat zhruba šest měsíců.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky letní příprava biatlonistů, sportoviště pro biatlonisty, in-line dráha, bruslení, střelnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrov chce vybudovat sportoviště pro biatlonisty. Počítá se s in-line dráhou, kterou bude využívat i veřejnost  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.