Počasí dnes7 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Mistrovský titul volejbalisté udělovat nebudou, hrdým vítězem základní části je suverén sezony tým VK Karlovarsko

Karlovarští volejbalisté po celou sezonu vévodili extraligové tabulce. Závěrečné play-off bylo zrušeno a vedení klubu mělo mnoho starostí se zajištěním dopravy svých hráčů domů. Nakonec se vše podařilo a všichni cizinci jsou ve zdraví doma.

Stejně jako ve většině sportů, i ve volejbale byla letošní sezona ukončena. „ Probíhala složitá jednání o ukončení ligy, kdy naštěstí se v Asociaci volejbalových klubů a následně i na Správní radě ČVS dospělo dle mého názoru k rozumnému řešení. Prošel návrh o okamžitém ukončení extraligy bez vyhlášení mistra, jen s vítězem základní části a pořadí dle posledního odehraného extraligového kola,“ vysvětluje na klubovém webu předseda Volejbalového klubu Karlovarsko Jakub Novotný.

Karlovarský klub to samozřejmě velmi mrzí a hráči jsou smutní, že se nemohli zúčastnit bojů v play-off. Po celou sezonu totiž vedli extraligovou tabulku a podávali velmi stabilní výkony po celou sezónu. „Proto jsme hrdi na to, že jsme vítězové základní části, je to odměna za odvedenou práci celého klubu. Neskončilo samozřejmě jen Áčko, ale všechny soutěže a to nás mrzí ještě více. Jak junioři, tak například žáci měli opravdu dobře našlápnuto k dobrým výsledkům. Nicméně jako zodpovědný člen volejbalového hnutí, jsme splnili okamžitě veškeré pokyny, které se vydaly,“ pokračuje dále v hodnocení předseda klubu.

Po jednání o ukončení sezony ale práce vedení klubu zdaleka neskončila. V klubu totiž působí řada cizinců, které bylo potřeba vzhledem k šířící se nákaza a uzavírání hranic jednotlivých států dostat e zdraví domů. „Někde jsme řešili letenky a otázky, jestli se vůbec lítá. Někde nemožnost jet vlakem nebo autobusem, někde nemožnost cestovat přes určité země. Nakonec jsou všichni zdárně doma a to je pro nás nejdůležitější. Ti kdo chtěli, těm jsme umožnili zůstat v Karlových Varech delší dobu,“ doplňuje Jakub Novotný.

A klid nemají manažeři ani nyní, kde se nehraje a sezona je ukončena. Předseda přiznává, že nyní sčítá ekonomické ztráty a obezřetně vyhlíží příští sezonu. „Vidíme strašně moc neznámých a to jak provozně tak i ekonomicky. Obecně si myslím, že čím déle restriktivní opatření budou trvat, tím více to bude mít vliv na terciální sféru ekonomiky, kam sport nepochybně patří. Nicméně to je sport, jak se říká,“ dodal předseda VK Karlovarsko.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Aleš Bedlík/VK Karlovarsko

Štítky sport, volejbal, muži, VK Karlovarsko, Karlovy Vary, extraliga, Karlovarský kraj, volejbalista, Jakub Novotný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mistrovský titul volejbalisté udělovat nebudou, hrdým vítězem základní části je suverén sezony tým VK Karlovarsko  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.