Počasí dnes16 °C, zítra12 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

V Chebu dokončují rozšíření atletického stadionu, začne i stavba skateparku

Rozšíření sportovního areálu na levém břehu Ohře dokončuje město Cheb. Zároveň se pracuje na výměně některých prvků v přilehlém lanovém centru a začne také stavba nového skateparku a beachvolejbalových hřišť. Některá nová sportoviště se představí už na Velké ceně města Cheb v atletice, která se letos přesunula ze září na květen.

"Nejdůležitější stavební akcí, která tam nyní začne, je skatepark. Teď se podařilo uzavřít smlouvu se zhotovitelem za částku necelých 18 milionů korun. Nyní by mělo dojít k předání staveniště a podle smlouvy by stavba měla být dokončena do konce září 2022," uvedl místostarosta Ladislav Hrubý (VPM).

Nové je i basketbalové hřiště, které stálo necelé tři miliony korun. V současné době se dokončuje finální povrch a lajnování hřiště tak, aby v příštím týdnu mohlo začít sloužit veřejnosti.

Ještě letos by také měla vzniknout dvě beachvolejbalová hřiště. U nich je ale třeba nejprve domluvit koordinací prací s dodavatelem skateparku, protože stavba překážek pro skateboardy pravděpodobně zabere i část plochy, kde mají stát hřiště.

Atletický stadion v Chebu je nyní podle pořadatele Velké ceny Chebu Jaceka Přibáně nejmodernějším atletickým stadionem v Karlovarském kraji a získává si renomé mezi špičkovými atlety, kteří zde už závodili. Na levém břehu Ohře vznikl nejprve z evropských dotací běžecký ovál. Po skončení takzvané doby udržitelnosti projektu byl doplňován o další sportoviště pro atletické disciplíny za zhruba 12 milionů korun. Letošní investice pak vytvoří z celého areálu rozsáhlý sportovně rekreační komplex.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky sportovní areál, atletický stadion, skatepark, město Cheb, Cheb, Ohře, Ladislav Hrubý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Chebu dokončují rozšíření atletického stadionu, začne i stavba skateparku  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.