Počasí dnes11 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sokolovsko by se už brzo mohlo stát líhní českého biatlonu

Nový sportovní areál, který vzniká na pozemcích Podkrušnohorské výsypky u Lomnice, má nabídnout široké spektrum sportovních aktivit. Tím hlavním sportem by ale měl být biatlon. Areál totiž buduje sportovní klub Biatlonové centrum mládeže Krušné hory.

“Vedle biatlonu chceme nabízet podmínky pro moderní sportovní trendy současné doby. V areálu se chceme zaměřit i na podporu jiných menšinových sportů, například in-line bruslení, jízda na kolečkových lyžích, běžecký kros v jakékoliv podobě, fitness aktivity v přírodě, některé netradiční míčové hry a další společenské a soutěžní aktivity,” říká Pavel Petřík, předseda BCM Krušné hory.

Nový areál vzniká na rekultivovaných pozemcích Podkrušnohorské výsypky u Lomnice. Na to, aby se podařilo odvážné plány realizovat, je a i nadále bude nezbytná podpora ze strany dalších podporovatelů.

“Myšlenka umístit biatlonový areál na dosud nevyužívané pozemky na okraji výsypky se zrodila někdy na podzim roku 2018. Po řadě jednání se nám podařilo dohodnout symbolický pronájem pozemků. První úpravy areálu začaly již v loňském roce 2019 a šlo hlavně o zemní práce. Stavba samotného zázemí klubu se rozeběhla až po uvolnění opatření proti Covid-19,“ pokračuje Petr Tomášek, člen výkonného výboru klubu.

Areál by měl sloužit nejen dětem, ale i dospělým sportovcům z celého regionu. A právě tuto myšlenku chce vedení klubu dále šířit a získávat tak podporu i od dalších obcí a měst v okolí.

Areál se nyní rozprostírá na ploše přes 80000 čtverečných metrů. Už dnes jsou v něm vybudované běžecké okruhy v délce 250 a 500 metrů. Práce probíhají na okruzích v délce 660, 1000 a 1330 metrů. Začala rovněž stavba střelnice pro vzduchové zbraně,“ doplňuje Pavel Petřík.

Zajímavostí celého projektu je těsné sousedství testovacího polygonu pro autonomní vozy automobilky BMW.

„Jsem velice rád, že náš areál sousedí se vznikajícím areálem BMW, které je jedním ze sponzorů IBU,“ dodal trenér klubu Nikolaj Čechocký.

Část výsypky je již využívána pro cyklostezky. Díky obchvatům Sokolova a navazující hlavní silnicí ze Sokolova na Kraslice je tak areál B. C. M. lehce dosažitelný pro zájemce z celého regionu. Biatlonové centrum mládeže Krušné hory, z. s. je biatlonový klub který vznikl na podzim roku 2018. Za svou krátkou historii získal již řadu významných ocenění včetně titulů mistrů České republiky v letním biatlonu nebo titul vícemistrů České republiky ve štafetě. Zástupci klubu též úspěšně reprezentovali Karlovarský kraj na Zimní olympiádě dětí a mládeže v letošním roce..

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BCM Krušné hory

Štítky biatlon, Sokolov, nový areál, výsypka, Karlovarský kraj, okres Sokolov, sport, pozemek, Krušné hory, Lomnice, BMW, Česko, Zimní olympijské hry, Petr Tomášek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokolovsko by se už brzo mohlo stát líhní českého biatlonu  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.