Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Karlovarský závod Světového poháru v triatlonu bude až 13. září

Závod Světového poháru triatlonistů v Karlových Varech se uskuteční až 13. září. O posun termínu o dva týdny organizátory požádala světová federace ITU, která kvůli koronavirové pandemii musela zcela změnit kalendář, stejně jako další sporty. Poslední dva ročníky v lázeňském městě vyhrála domácí favoritka Vendula Frintová, letos by mohla být startovní listina plná hvězd.

Původně pořadatelé počítali s tím, že v Karlových Varech budou elitní triatlonisté závodit o posledním prázdninovém víkendu. Tento termín by ITU měla využít pro evropský šampionát v olympijském triatlonu v estonském Tartu. Pak by následoval prestižní závod MS v Hamburku.

"Věříme, že díky tomu můžeme mít velmi silnou startovní listinu - triatlonisté budou mít velký hlad po závodech a start v Karlových Varech pro ně bude představovat jen krátký transfer z Hamburku a především překročení jediných hranic," uvedl ředitel závodu Vladimír Malý v tiskové zprávě.

Chladnějšího počasí v zářijovém termínu se neobává. "Jedná se o jeden z posledních víkendů, kdy podle statistik bývá opravdu hezké počasí, takže strach ze zimy nemáme," dodal.

Triatlonová sezona je přerušena minimálně do konce června a olympijský žebříček zmražen k polovině března. Zda se v Karlových Varech bude o body do Tokia bojovat, zatím není jasné.

"Mezinárodní triatlonová unie rozhodla, že dokud nebude mít celý svět férové podmínky, tak se body do kvalifikačních žebříčků nebudou počítat," řekl reprezentační trenér Lukáš Vrobel.

Autoři | Foto citytriatlon

Štítky Sport, triatlon, koronavirus, Světový, K.Vary, termín, Karlovy Vary, triatlonista, Mezinárodní telekomunikační unie, Vendula Frintová, světový pohár, olympijské hry, Hamburk, Vladimír Malý, Tartu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karlovarský závod Světového poháru v triatlonu bude až 13. září  |  Sport  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.