Počasí dnes16 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

VIDEO: Řidič vletěl vysokou rychlostí do místa, kde dva hasiči zasahovali u jiné nehody. Děsivé okamžiky zachytila kamera

Jen o vlásek unikli smrti dva hasiči, když zasahovali u nehody osobního automobilu, na který spadl strom. V jednom okamžiku se naprosto nepochopitelně zezadu vyřítil osobák, který předjel kolonu čekajících vozidel, kde stáli i policisté a hasiči se zapnutými majáky. Auto do nich narazilo a pak nekontrolovaně vletělo do svodidel. Na poslední chvíli před autem stačili uskočit dva hasiči. Děsivé okamžiky zachytilo video.

Nehoda se stala už poslední srpnovou sobotu na silnici I/13 u Stráže nad Ohří. Teprve nyní ale policie po ukončení vyšetřování umožnila poskytnout detaily a záběry, které natočila kamera na zásahové cisterně hasičů. Na projíždějící osobní auto tehdy spadl strom. Cestující z auta vyvázli bez zranění, přivolaní hasiči spadlý strom rozřezali a vozovku uklidili.

„V tu dobu byl provoz na komunikaci již puštěný kyvadlově, všichni zasahující se chystali k odjezdu z místa. Z obou směrů se při kyvadlovém řízení dopravy tvořily krátké kolony. Přímo na místě zásahu stála služební vozidla policie a hasičů. Všechna měla puštěné výstražné majáky,“ popsal situaci před havárií mluvčí hasičů Martin Kasal.

V jeden okamžik dojelo kolonu další osobní auto, které ale nezastavilo, ale kolonu předjelo a dál pokračovalo v rychlé jízdě. „Nejprve zezadu narazilo do cisterny hasičů, následně do svodidel a poté ještě do vozidla policie. V posledním okamžiku stihli dva hasiči uskočit a nehoda tak skončila jen jedním lehkým zraněním jednoho zasahujícího hasiče. Poškozená cisterna je stále v opravě,“ uvedl k hrozivému karambolu řidiče osobáku mluvčí hasičů.

Netrpěliví řidiči jsou častou hrozbou

Postavení zásahové techniky na místě události má svoje pravidla. Jedním z důvodů je i bezpečnost zasahujících. Velká hasičská technika tak slouží jako bariéra, která má chránit všechny zasahující přímo v prostoru záchrany právě před dalšími přijíždějícími. Na řidičích v silničním provozu pak je, aby respektovali veškeré pokyny záchranných složek, především ale aby svou jízdou nikoho, ani sebe, neohrozili.

„Stále platí, že řidič musí být schopen zastavit na vzdálenost, na kterou vidí. Tato nehoda jen s velkým štěstím a díky rychlé reakci obou hasičů neskončila fatálně. Bohužel se nejedná o ojedinělý jev. Hasiči tak s největší pravděpodobností budou častěji přistupovat k celkovým uzavírkám silnic po celou dobu zásahu. Na řidičích pak je, aby dodržovali maximální opatrnost, a především byly trpěliví. Jejich zpoždění se nemůže vyrovnat riziku, že o zásahu na silnicích, kde je velmi málo prostoru pro bezpečný pohyb, dojde k jakémukoliv dalšímu zranění,“ dodal Martin Kasal.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje

Štítky ohrozil hasiče, zásah hasičů, naboural hasiče, naboural policii

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič vletěl vysokou rychlostí do místa, kde dva hasiči zasahovali u jiné nehody. Děsivé okamžiky zachytila kamera  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.