Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Trať poškozená po nehodě autobusu by měla být opravená v sobotu

Železniční trať, kterou v Karlových Varech ve čtvrtek poškodila nehoda osobního auta s autobusem, by měla být opravená během soboty. Správa železnic na zprovoznění pracuje a úsek otevře ihned poté, co opravy skončí. Nehodu stále vyšetřuje policie, řidiči, který nehodu způsobil, hrozí až pět let vězení.

Podle včerejších odhadů by oprava železnice měla trvat do soboty. „Po čtvrteční nehodě bylo potřeba odstranit poškozené pole kolejového roštu. Po obnově štěrkového lože se zde položí koleje nové a ty se pomocí strojní podbíječky usadí do přesné polohy, aby mohly místem opět bezpečně projíždět vlaky," popsal potřebné práce mluvčí Správy železnic Dušan Gavenda.

Nehoda se stala ve čtvrtek ráno kolem půl sedmé. Autobus městské hromadné dopravy sjel ze zhruba dvoumetrové zídky do železničního kolejiště na křižovatce Západní a Varšavské ulice po střetu s osobním automobilem. Autobus prorazil zábradlí a skončil přední částí v kolejišti. Na vyproštění autobusu pracovaly dva jeřáby. Autobus se podařilo hasičům nejprve staticky zajistit, aby se nehýbal a pak probíhalo jeho vyproštění z kolejiště.

Záchranná služba ošetřila na místě sedm osob, jednalo se o převážně lehká zranění. Všech 17 účastníků bylo následně rozvezeno do zdravotnických zařízení v Karlovarském kraji i za pomoci dopravního automobilu hasičského záchranného sboru. „Hospitalizaci, ale zřejmě jen na krátkou dobu, si vyžádalo jedno zranění," upřesnila mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová.

Zranění utpěl také jednadvacetiletý řidič osobního auta, který je podezřelý z toho, že nehodu způsobil. Při dechové zkoušce navíc nadýchal 0,83 promile alkoholu. Nehodu stále vyšetřuje policie, podle policejního mluvčího Jakuba Kopřivy to potrvá ještě několik dní. 

„Karlovarští kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti. V případě prokázání viny tak jednadvacetiletému muži hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedl Kopřiva.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, železnice, zranění, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trať poškozená po nehodě autobusu by měla být opravená v sobotu  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.