Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Zprávy, telefonáty a obtěžování. Muži hrozí za několik přečinů dva roky vězení

Až na dva roky může jít za mříže sedmdesátiletý muž, který měl několik měsíců intenzivně obtěžovat svoji bývalou manželku. Té měl neustále volat, psát sms zprávy, kontaktovat ji přes chatovací aplikace, a dokonce k ní chodit i domů a na zahradu, odkud odmítal odejít.

Obtěžovat měl začít sedmdesátiletý muž svoji stejně starou bývalou manželku už na začátku ledna. „Kontaktoval ji prostřednictvím telefonních hovorů, SMS zpráv a zpráv z jedné chatovací aplikace. V několika případech měl také vyhledávat osobní kontakt, když na ženu čekal v místě jejího bydliště, kde měl stát před domem, zvonit na zvonek a přemlouvat ženu, aby ho pustila dovnitř,“ popsal policejní mluvčí Jan Bílek.

Na začátku července se pak měl bez dovolení dostat na její zahradu, odkud odmítal odejít. To se několikrát opakovalo a vyvrcholilo na konci minulého týdne.

„Žena ho vyzvala, aby pozemek opustil, přičemž tak neučinil, vzal své bývalé manželce mobilní telefon a schoval ho do garáže. V ten samý den, kolem devatenácté hodiny měl ženu jedoucí v osobním automobilu pronásledovat v osobním motorovém vozidle, přičemž na ní měl gestikulovat, ať zastaví,“ upřesnil mluvčí s tím, že se znovu dožadoval osobního kontaktu.

Žena zavolala na linku 158, případem se začala zabývat policie a muže do několika málo minut zadržela. Muž je podezřelí ze spáchání přečinů nebezpečného vyhrožování, nebezpečného pronásledování a porušování domovní svobody.

V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky vězení.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky krimi, policie, obtěžování, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zprávy, telefonáty a obtěžování. Muži hrozí za několik přečinů dva roky vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.