Počasí dnes28 °C, zítra23 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Podvodnice si vypůjčila a nevrátila téměř 2,7 milionu korun. Většinu peněz získala od osmdesátiletého muže

Celkem 2,7 milionů korun si dokázala vypůjčit a nevrátit dvaatřicetiletá podvodnice ze Sokolovska. Část peněz získala od různých nebankovních společností. Ale rovných 2,5 milionu korun dokázala postupně vytáhnout z naspořených peněz důvěřivého osmdesátiletého seniora.

Nejprve žena žádala na různých internetových stránkách nebankovních společností o půjčení finančních prostředků. „Při těchto žádostech uváděla nepravdivé údaje, respektive zamlčela podstatné skutečnosti o svých majetkových poměrech. Při sjednávání těchto úvěrů a půjček si byla vědoma toho, že své závazky nebude moci vzhledem ke svým finančním a majetkovým poměrům plnit,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva. Na základě nepravdivých údajů byla ženě poskytnuta půjčka v téměř deseti případech. Tyto půjčky následně žena nesplácela a způsobila tím škodu zhruba 200 tisíc korun.

Před rokem se pak žena v nemocnici seznámila s osmdesátiletým mužem, který se tam zotavoval po operaci. „Měla mu vykládat o svých osobních problémech a tíživé životní situaci a poté ho požádala o půjčení peněz. Senior ženě nakonec finanční prostředky půjčil. Peníze jí posílal na bankovní účet v různých částkách několik měsíců s tím, že mu žena začátkem roku 2024 vše vrátí. Ta mu ovšem žádné finanční prostředky nevrátila a muži tak způsobila škodu přibližně 2,5 milionu korun,“ uvedl mluvčí policie.

Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté ženy, kterou obvinili ze spáchání zločinu podvodu. Svým jednáním způsobila celkovou škodu téměř 2,7 milionu korun. V případě prokázání viny jí hrozí trest odnětí svobody až na osm let.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky podvodnice, vylákala peníze, okradla seniora, nebankovní půjčky, dluží peníze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice si vypůjčila a nevrátila téměř 2,7 milionu korun. Většinu peněz získala od osmdesátiletého muže  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.