Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Podvodnice si hrála na falešnou sociální pracovnici. Se svým známým okrádala důvěřivého seniora

Na falešnou sociální pracovnici si hrála osmatřicetiletá žena ze Sokolovska. Pod smyšlenou legendou navštěvovala jednoho muže, kterého okrádala o peníze a později i o automobil. V několika případech ji ještě doprovázel její komplic. Oba teď policie stíhá za krádeže a porušování domovní svobody.

„Žena pravidelně navštěvovala devětašedesátiletého muže v jeho bytě na Rotavě. Několikrát tam s ní přišel i její čtyřiatřicetiletý známý. Senior uvěřil tomu, že je žena sociální pracovnice. Do bytu ji vždy sám pouštěl. Během těchto návštěv měla dvojice muži nejdříve odcizit finanční hotovost, kterou měl uloženou ve svém oblečení,“ uvedl mluvčí policie Jakub Kopřiva. Následně dvojice odcizila také klíč od osobního automobilu značky Škoda. Pachatelé se vozidlo pokusili prodat, ale to se jim nakonec nepodařilo.

O několik týdnů později měla žena opět navštívit, který ji do bytu pustil i přesto, že předtím již její jednání oznámil na policii. Nechtěl být v bytě sám a věřil, že mu tentokrát už nic neodcizí. Jenže i v tomto případě měla žena během své návštěvy odcizit finanční prostředky a z bytu potom utekla. Po několika minutách se do bytové jednotky vrátila a část odcizených peněz dala muži zpět. „Tímto svým jednáním měla dvojice muži způsobit škodu přibližně 60 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí oběma trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodal mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky podvodnice, falešná sociální pracovnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podvodnice si hrála na falešnou sociální pracovnici. Se svým známým okrádala důvěřivého seniora  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.