Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Policista v době svého volna dopadl po divoké honičce muže, který nenastoupil do vězení

Když spatřil policista v době svého osobního volna pětatřicetiletého muže, o kterém ze své osobní a místní znalosti věděl, že na něj byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost, neváhal ani okamžik. A dal se do jeho pronásledování ulicemi Sokolova.

Policista projížděl ve svém soukromém vozidle a ve svém osobním volnu Sokolovem. Poblíž městského koupaliště spatřil muže, který je v pátrání. „Policista zastavil své vozidlo, vystoupil a muže, který věděl, že se jedná o policistu, vyzval, aby zůstal na místě. Ten na výzvu zareagoval tak, že začal okamžitě utíkat,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Policista se za mužem okamžitě rozběhl a při několik stovek metrů dlouhém pronásledování ho několikrát vyzval, aby zastavil. Jinak pohrozil použitím donucovacích prostředků. „Muž ovšem na výzvy nereagoval. Policista ho nakonec doběhl a svedl na zem. Poté policista mobilním telefonem, který mu poskytla procházející žena, vše oznámil na tísňovou linku policie. Následně na místo dorazili policisté z obvodního oddělení Sokolov-město. Muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na obvodní oddělení k dalším úkonům,“ uvedl mluvčí policie.

Při tomto zákroku nedošlo k žádnému zranění a nebyla způsobena škoda na majetku. „Kolega prokázal, že policista je policistou čtyřiadvacet hodin denně, a to i v době, kdy na sobě zrovna nemá uniformu. V době osobního volna se zachoval příkladně a odvedl velmi dobrou práci. Těší mě, že máme ve svých řadách takové policisty,“ uvedl Michal Šavrňa, ředitel Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky dohonil muže, policista v civilu, hledaný muž, utíkal před policistou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policista v době svého volna dopadl po divoké honičce muže, který nenastoupil do vězení  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.