Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Muže prchajícího před policisty zastavil až varovný výstřel. Potom si lehl do závěje uprostřed lesa

Až varovné výstřely z policejní zbraně přinutily zastavit prchajícího pětatřicetiletého muže, který se snažil uniknout policejní hlídce. Útěku od vozidla předcházela divoká automobilová honička po silnicích na Sokolovsku. Policie zveřejnila akční video zachycující honičku, včetně varovného výstřelu a dramatického zadržení prchajícího muže uprostřed zasněženého lesa. Video najdete u článku.

Policisté se pokusili motoristu ve vozidle značky Hyundai zastavit v 10:30 hodin, kdy projížděl ulicemi Chodova na Sokolovsku. „Když si řidič všiml za ním jedoucího služebního vozidla v barevném provedení Policie České republiky, tak v ulicích města začal zrychlovat. Následně se policisté rozhodli automobil zastavit pomocí výstražného zvukového a světelného znamením s nápisem STOP POLICIE. Na to ovšem řidič nereagoval a pokračoval ve své bezohledné a nebezpečné jízdě směrem na obec Vintířov,“ informoval mluvčí policie Jakub Kopřiva.

Policisté řidiče opakovaně zvukovým zařízením vyzývali k zastavení vozidla, ale ten na výzvy nereagoval a pokračoval směrem na obec Vřesová. Během toho opakovaně přejel do protisměru, několikrát vjel na chodník, nerespektoval dopravní značení, do kterého i narazil, stejně jako do oplocení pozemku.

„Před Vřesovou měl muž s vozidlem zastavit, vystoupit a začít utíkat směrem do lesního porostu. Za ním se vydali policisté, kteří ho opakovaně vyzývali, aby zastavil, jinak bude použito donucovacích prostředků. Během pronásledování nakonec jeden z policistů využil svého oprávnění a po několika neuposlechnutých výzvách provedl ze své služební zbraně varovný výstřel směrem kolmo vzhůru do bezpečného prostoru,“ popsal situaci policejní mluvčí.

Pronásledovaný muž ještě několik metrů utíkal, ovšem po chvíli zastavil a následně byl policistou pod hrozbou namířené služební zbraně vyzván, aby si lehl na zem, což uposlechl. Zůstal ležet ve sněhu s mobilem v ruce. Poté mu policisté na ruce přiložili služební pouta. Při transportu k policejnímu vozu se s ním prošli i přes potok. Následně ho převezli na obvodní oddělení v Chodově k dalším úkonům. Při pronásledování muže, který policistům ujížděl zběsilou jízdou, naštěstí nedošlo k žádnému zranění ani dopravní nehodě.

Lustrací policisté zjistili, že pětatřicetiletý muž, který již v minulosti policejním hlídkám opakovaně ujížděl, má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel na 36 měsíců. Tento zákaz mu byl uložen v roce 2019, ovšem platný byl od dubna roku 2022, jelikož po udělení zákazu byl muž ve výkonu trestu odnětí svobody. Po svém zadržení byl muž vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a také testu na přítomnost omamných a psychotropních látek. Oběma testům se muž odmítl podrobit. Teď je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na dva roky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, varovný střel, honička v lese, zadržení pachatele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Muže prchajícího před policisty zastavil až varovný výstřel. Potom si lehl do závěje uprostřed lesa  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.