Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Policie kontrolovala cizince pracující na Chebsku. Zadržela pět osob

Pět osob ve věku od 24 do 48 let zadrželi minulý týden karlovarští policisté na Chebsku. Šlo o cizince, které podezírají ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny. Cizinci byli vyhoštěni a byl jim na tři roky zakázán vstup na území členských států Evropské unie.

Akce se v minulém týdnu konala v jedné ze společností na Chebsku. Zaměřena byla na zjišťování oprávněnosti pobytu a zprostředkovávaného zaměstnávání cizinců pracovní agenturou. Účastnili se jí cizinečtí policisté, karlovarští policisté se služebními psy a policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu.

Policie zkontrolovala zhruba padesát osob. „U sedmi cizinců policisté zjistili nedodržení povinností dle zákona o pobytu cizinců. Po výzvě k prokázání totožnosti se pět osob prokázalo dokladem totožnosti jiné státní příslušnosti, který byl ale vyhotoven na jejich jméno,“ uvedl policejní mluvčí Jan Bílek. Policie na místě ale zjistila, že se jedná o padělky, a všech pět osob zadržela.

„Další dva cizinci při sobě měli pouze jediný doklad totožnosti, a to cestovní pas. Na základě tohoto zjištění pak policejní orgán oba cizince zajistil za účelem vedení správního řízení o správním vyhoštění,“ dodal mluvčí.

Správní orgán udělil všem zadrženým cizincům správní vyhoštění a byl jim zakázán vstup na území členských států Evropské unie po dobu tří let. Zároveň došlo k propadnutí věci padělaných dokladů.

Ohodnoť článek

Foto Jakub Bartoš

Štítky krimi, policie, práce, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie kontrolovala cizince pracující na Chebsku. Zadržela pět osob  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.