Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Případ fotbalisty Limberského obviněného z vydírání začne v říjnu projednávat soud. Žalobce navrhuje peněžitý trest

Peněžitý trest za vydírání navrhuje žaloba pro plzeňského fotbalistu Davida Limberského. Společně s dalšími třemi muži čelí obvinění z vydírání. Pod pohrůžkou zbraně vymáhali po muži z Karlovarska čtyři miliony korun, které mu bývalý hráč FC Viktoria Plzeň poskytl na nákup výpočetní techniky k těžbě kryptoměn.

Podle informací serveru Novinky.cz navrhuje státní zástupce Limberskému trest ve výši půl milionu korun. Případ začne v polovině října projednávat karlovarský okresní soud. Karlovarští policisté obvinili čtyři muže z vydírání loni na podzim, kdy je také krátce po činu zadrželi, ale po výslechu všechny propustili na svobodou. Podle nich v kavárně v Karlových Varech loni vyhrožovali střelnou zbraní jinému muži, po kterém chtěli vrátit peníze. Vyšetřování případu policisté ukončili počátkem letošního roku.

Fotbalista nebyl spokojen s výnosy těžby kryptoměn a požadoval po muži vrácení celé investice. Odmítal místo svých peněz převzít zakoupenou techniku používanou k těžbě. Na předem dojednané schůzce, kde se měla záležitost vyřešit, si pak čtveřice došlápla na dlužníka i za použití střelné zbraně, kterou se ho snažili zastrašit.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Limberský, obvinění, vydírání, soud, peněžitý trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Případ fotbalisty Limberského obviněného z vydírání začne v říjnu projednávat soud. Žalobce navrhuje peněžitý trest  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.