Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Loňský požár lesa na Karlovarsku úmyslně založil policista, dostal podmínku

Požár lesa, který propukl loni v srpnu nad přehradou Březová u Karlových Varů, úmyslně založil dnes již bývalý policista a dobrovolný hasič z Karlovarska. Státní zástupce jeho stíhání nyní podmíněně zastavil. Udělil mu dvouletou podmínku, během které musí uhradit několik stovek tisíc za škody. Uvedl to dnes server Novinky.cz.

Žháře před pěti měsíci obvinili detektivové Generální inspekce bezpečnostních sborů z přečinu poškození cizí věci a hrozily mu za to tři roky vězení. K založení požáru u přehrady Březová se sám přiznal. Oheň se do příjezdů hasičů snažil sám uhasit. Obviněný policista byl v té době členem dobrovolných hasičů v nedalekých Stanovicích.

Oheň tehdy zasáhl plochu 200 krát 300 metrů lesa ve špatně přístupném terénu. Bojovalo s ním asi osm jednotek hasičů, nikdo se při něm nezranil. Škodu vyšetřovatelé vyčíslili skoro na půl milionu korun. Situaci komplikovalo také to, že panovalo už několik měsíců sucho s vysokými teplotami. Na nebezpečí vzniku požárů a jejich rychlé šíření upozorňovali meteorologové.

Muž odešel od policie na vlastní žádost. Podle informací Novinek u něj znalci nezjistili žádnou duševní poruchu se sklony k pyromanii, a jeho pohyb na svobodě tak není nebezpečný.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky požár, policie, Karlovy Vary

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loňský požár lesa na Karlovarsku úmyslně založil policista, dostal podmínku  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.