Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

S falešnými bankovkami vyrazil muž do herny i pro nákup, hrozí mu mnohaletý trest

Až osm let za mřížemi mohou strávit dva muži, kteří na Sokolovsku platili falešnými penězi. Jeden z obviněných pořídil několik nepravých dvoutisícovek, druhý s nimi platil. Úspěšně pochodil například v jedné z heren ve městě, kde mu obsluha padělky bez rozmyslu rozměnila. O pár hodin později se na místo vrátil znovu, tentokrát už mu to ale nevyšlo. S neúspěchem se setkal i v nedalekém obchodě.

Podvody s falešnými bankovky skončily pro čtyřiatřicetiletého muže a jeho šestadvacetiletého komplice velmi neslavně. „Mladší muž si měl opatřit několik padělaných bankovek v nominální hodnotě dva tisíce korun, které na Sokolovsku předal druhému muži, po které měl požadovat, aby s uvedenými bankovkami uhradil menší nákup za účelem rozměnění falešné bankovky,“ popisuje policejní mluvčí Jan Bílek.

V první případě navštívil starší z mužů jednu z heren v Sokolově. Obsluhu požádal o rozměnění dvoutisícovky. Tento trik mu vyšel a o pár hodin později se na místo vrátil znovu. Scénář měl přitom stejný – chtěl si rozměnit.

„To už muži ale nevyšlo, jelikož obsluha zjistila, že i předešlá předložená bankovka byla falešná. Muž tedy pokračoval do obchodu s potravinami, kde si chtěl zakoupit lahve s pitím a cigarety. Platit chtěl opět bankovkou v nominální hodnotě dva tisíce korun, přičemž při placení zaměstnankyně prodejny zjistila, že se jedná o padělek. Muž z místa utekl,“ pokračuje mluvčí.

Z prodejny vzal nohy na ramena, ale před policií se už skrývat nedokázal. Kriminalisté dotyčného muže i jeho kamaráda o několik dní později zadrželi a obvinili je ze spáchání zločinu padělání a pozměnění peněz, za což jim hrozí až osm let ve vězení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky falešné bankovky, podvod, padělání peněz, Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S falešnými bankovkami vyrazil muž do herny i pro nákup, hrozí mu mnohaletý trest  |  Krimi  |  Karlovarská Drbna - zprávy z Karlových Varů a Karlovarského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.